Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Stratfor: Το αδύνατο σημείο των τζιχαντιστών

Οι τζιχαντιστές είναι ικανοί στον ανταρτοπόλεμο αλλά και στη διεξαγωγή τρομοκρατικών ενεργειών σε άλλα κράτη, τονίζουν αναλυτές της Stratfor. Θα πληγούν και οι ΗΠΑ από ένα τρομοκρατικό χτύπημα.

Stratfor: Το αδύνατο σημείο των τζιχαντιστών
Τρομοκρατικό χτύπημα και στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν ακραία μουσουλμανικά στοιχεία υπακούοντας στα «κελεύσματα» του ΙΚΙΛ, εκτιμούν αναλυτές του Stratfor, με αφορμή video που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές.

Όπως τονίζουν, μετά από κάθε κάλεσμα τζιχαντιστών για πλήγμα στη δύση πραγματοποιείται μια επίθεση σε δυτικό κράτος όπως στην περίπτωση του Καναδά, της Αυστραλίας αλλά και της Γαλλίας, στο περιοδικό.

Το κάλεσμα του ΙΚΙΛ σε «απλούς» (ανένταχτους) τζιχαντιστές για τέτοιου είδους επιθέσεις καταδεικνύει την αδυναμία του ΙΚΙΛ να διεξάγει τρομοκρατικές επιθέσεις.

Κοτάζοντας την ιστορία του ΙΚΙΛ από την εποχή του Αλ Ζαρκάουι μπορεί να παρατηρήσει κανείς ότι η τρομοκρατία δεν είναι το δυνατό του σημείο.

Το ΙΚΙΛ είναι ικανό στον ανταρτοπόλεμο και στις επιχειρήσεις σε μια ζώνη πολέμου αλλά όχι στην διεξαγωγή τρομοκρατικών ενεργειών σε άλλες χώρες. Για αυτό και ζητά την «βοήθεια» άλλων ακραίων μουσουλμάνων.

Σύμφωνα με το Stratfor το FBI και οι αρμόδιες αρχές δουλεύουν... υπερωρίες για να εμποδίσουν ένα τέτοιο χτύπημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v