Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουφονήσια: Τα best of της κυκλαδίτικης... Καραϊβικής

Βουτιές στην Ιταλίδα, ελεύθερο κάμπινγκ στο Νερό, πίτες στον Γιωργούλα, μιλφέιγ στον Βενετσάνο, ξενύχτια στον Σορόκο. Τα best of των Κουφονησιών σε δέκα προτάσεις.

  • του Νικόλα Γεωργιακώδη
Κουφονήσια: Τα best of της κυκλαδίτικης... Καραϊβικής

Ο χρόνος στα Κουφονήσια κυλάει αργά. Μπορεί να μην έχουν την πληθώρα των επιλογών που έχουν οι υπόλοιπες Κυκλάδες, όμως με τέτοιες παραλίες, με τέτοια χρώματα και με τέτοια ατμόσφαιρα ραστώνης – μεταξύ μας – τι να τις κάνεις τις πολλές επιλογές; Σου αρκεί να βουτάς (και να ξαναβουτάς) στα πεντακάθαρα νερά, να σουλατσάρεις στο όμορφο χωριό, να απολαμβάνεις το ουζάκι σου συνοδεία φρέσκων θαλασσινών και να στήνεις τη σκηνή σε μια ερημική παραλία όπου ο χρόνος σταματά.

Αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε αυτό το καλοκαίρι την «Καραϊβική των Κυκλάδων», όπως είθισται να αποκαλούν το Πάνω και το Κάτω Κουφονήσι, τυπώστε τα παρακάτω. Περιλαμβάνουν όλα όσα οφείλετε να δείτε/δοκιμάσετε/ζήσετε στο πανέμορφο αυτό σκηνικό. 

Τα νερά της ιταλίδας

Η παραλία – diva στο Πάνω Κουφονήσι ακούει στο όνομα Ιταλίδα και είναι μία από τις ομορφότερες της Ελλάδας με κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά και ψιλή άμμο. Ο όρμος στην αρχή της, το «Ιταλιδάκι» ή "μικρή Ιταλίδα" όπως είναι γνωστό, ενδείκνυται για όσους θεωρούν το μαγιό περιττή πολυτέλεια. 

Το ανεμοδαρμένο Πορί

Στο άκρο του νησιού και μετά από αρκετούς μικρούς όρμους με άμμο ή βότσαλα βρίσκεται το «Πορί», η δεύτερη πιο ξακουστή παραλία του νησιού με μπόλικο αέρα που κάθε καλοκαίρι γίνεται πόλος έλξης για δεκάδες windsurfers. Αν η επιλογή της πεζοπορίας στο λιοπύρι σας φαίνεται extreme (απέχει περί τα 30 λεπτά ποδαρόδρομο από το λιμάνι), υπάρχει καραβάκι το οποίο ξεκινάει από το λιμάνι και κάνει το γύρο του νησιού με στάσεις σε όλες τις παραλίες και «τέρμα» το Πορί. Τα δρομολόγιά του δεν είναι σταθερά, επομένως ρωτήστε στην αφετηρία του για τις ακριβείς ώρες.


* Διαβάστε περισσότερα στο in2life.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v