Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακοπές για χαλάρωση: 5 «αραχτοί» προορισμοί

Από την Γαύδο ως την Αλόννησο και από την Ικαρία μέχρι ένα μυστικό νησάκι του Ιονίου, φτιάχνουμε τον χάρτη των πιο χαλαρών διακοπών στην Ελλάδα. Οι πέντε ιδανικοί προορισμοί για να αράξετε και να χαζεύετε το καλοκαίρι να κυλά αργά.

Διακοπές για χαλάρωση: 5 «αραχτοί» προορισμοί

Να ξυπνήσουμε νωρίς το πρωί να προλάβουμε σκιά στην παραλία. Να δοκιμάσουμε σε πέντε μέρες τα δεκαοκτώ ταβερνάκια του νησιού που έχει ο Lonely Planet στα "best of" της Ελλάδας. Να πάμε και σε εκείνο το μουσείο, που λένε ότι είναι καταπληκτικό. Και στους τρεις αρχαιολογικούς χώρους. Και το βράδυ έχει μπαρότσαρκα μέχρι πρωίας –τι τα 'χει τόσα μπαράκια το νησί;

Αν τα παραπάνω σενάρια σας ακούγονται λιγότερο σαν ιδανικές διακοπές και περισσότερο σαν καταναγκαστικά έργα, μπορούμε εύκολα να μαντέψουμε ότι είστε στην ηλικία/ διάθεση/ φάση ζωής εκείνη που επιβάλλει οι ρυθμοί να χαλαρώνουν, και όχι να ανεβαίνουν, στις διακοπές. Και σας έχουμε πέντε ιδανικούς προορισμούς για να αράξετε και να χαζεύετε το καλοκαίρι να κυλά αργά.

Ικαρία

Το νησί που έκανε τη χαλαρότητα στάση ζωής, και έσπασε τα κοντέρ μακροζωίας του πλανήτη, δεν προσφέρει απλώς χαλαρές διακοπές –τις διδάσκει.

Μερικές φορές, σε σημείο που και οι χαλαρότεροι εξ ημών μπορεί να τολμήσουν να σκεφτούν «μα πού είναι πια αυτός ο λογαριασμός; πριν από δυόμισι ώρες τον ζητήσαμε». Μετά, βέβαια, συνειδητοποιούν την ιεροσυλία της σκέψης τους, και τρέχουν να ξεπλύνουν την ντροπή τους με ολοήμερες βουτιές στο Να.

Κι αν βαρεθείτε να κάθεστε: Η ούτως ή άλλως υπέροχη παραλία της Μεσσακτής προσφέρεται για θαλάσσια σπορ, το φαράγγι του Να προκαλεί τους πεζοπόρους, τα σχεδόν καθημερινά πανηγύρια παραδίδουν δωρεάν μαθήματα Ικαριώτικου και το μέγεθος του νησιού προσφέρεται για εξερευνήσεις και μεγάλες αυτοκινητάδες.

Αλόννησος

Είναι η πιο ήσυχη από τις Σποράδες και εκείνη που κέρδισε επάξια τον τίτλο «ζευγαρονήσι», για τα ρομαντικά της ηλιοβασιλέματα, τις ερημικές γαλαζοπράσινες ακρογιαλιές και τα ειδυλλιακά της τοπία. Τα πεύκα στις παραλίες της ακουμπούν σχεδόν το νερό (οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην προλάβετε σκιά, όσο αργά και αν ξυπνήσετε) και τα υπέροχα χωριουδάκια με τα πλακόστρωτα καλντερίμια που έχετε να εξερευνήσετε είναι μόλις δύο, το Παλιό Χωριό (ή Χώρα) και η Στενή Βάλα.

Κι αν βαρεθείτε να κάθεστε: Το νησί διατρέχει ένα εκτενέστατο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον δίκτυο μονοπατιών. Επίσης, η θάλασσα γύρω από την Αλόννησο είναι ένα μεγάλο προστατευόμενο θαλάσσιο πάρκο, όπου συχνάζουν οι φώκιες Monachus Monachus. Καραβάκια που κάνουν τον γύρο του ξεκινούν καθημερινά από το Πατητήρι, το λιμάνι και μεγαλύτερο οικισμό του νησιού.

* Διαβάστε περισσότερα στο www.in2life.gr

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v