Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακοπές low budget: 30 tips καλοκαιρινής οικονομίας

Χρηστικές συμβουλές που μειώνουν σημαντικά το κόστος των διακοπών. Πώς να κάνετε οικονομία σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, από τις κρατήσεις και την προετοιμασία μέχρι τη μεταφορά και την καθημερινότητα στο μέρος που θα επιλέξετε.

Διακοπές low budget: 30 tips καλοκαιρινής οικονομίας

Είστε έτοιμοι για το παραδοσιακό στοίχημα του καλοκαιριού; Δεν θα χάσουμε τις διακοπές μας ούτε και αυτό το καλοκαίρι, αλλά θα τα καταφέρουμε κάνοντας οικονομία.

Και έχουμε έναν τρόπο για κάθε ξεχωριστό στάδιο των διακοπών, από τις κρατήσεις και την προετοιμασία, μέχρι την μεταφορά στο νησί και την καθημερινότητα στην παραλία, ώστε να καταφέρετε να περικόψετε τα έξοδα.

Εφαρμόστε έστω τα μισά από τα παρακάτω tips και εγγυόμαστε ότι θα σας περισσέψουν και για... ένα τριήμερο επιπλέον στο τέλος του καλοκαιριού.

Στο στάδιο της προετοιμασίας

*Επιλέξτε οικονομικό προορισμό: Στεριανές παραλίες, απομονωμένα νησιά, εναλλακτικοί προορισμοί, ορεινές διακοπές είναι επιλογές που μπορούν να σας εξοικονομήσουν αρκετές δεκάδες έως εκατοντάδες ευρώ, καθώς τα καταλύματα είναι πολύ φθηνότερα από αυτά που θα βρίσκατε για παράδειγμα σε ένα δημοφιλές Κυκλαδονήσι. Για του λόγου το αληθές, δείτε εδώ τα οικονομικότερα νησιά της χώρας και εδώ ιδέες για διακοπές στο βουνό.

*Επιλέξτε σοφά το μέσο με το οποίο θα ταξιδέψετε: Αν επιλέξετε νησί, κάντε πρώτα έρευνα αγοράς για να δείτε αν σας συμφέρει μεταφορά με πλοίο ή αεροπλάνο – οι προσφορές των αεροπορικών εταιριών μπορεί να σας εκπλήξουν ευχάριστα και να σας γλιτώσουν χρόνο και κούραση.

*Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές ακτοπλοϊκών: Η υπηρεσία κράτησης του Viva.gr για παράδειγμα προσφέρει με κάθε κράτηση εκπτωτικά κουπόνια για διαμονή και αγορές των καλοκαιρινών σας ρούχων, έως και 75€ - δείτε εδώ τους όρους.

Η Blue Star Ferries "τρέχει" επίσης προσφορές για Κυκλάδες, Δωδεκάννησα και Κρήτη, ενώ όσοι έχετε σύνδεση ή καρτοκινητή Cosmote, επίσης, μπορείτε να κερδίσετε την επιστροφή του ακτοπλοϊκού σας εισιτηρίου δωρεάν από την Hellenic Seaways, με την αποστολή ενός μηνύματος στην υπηρεσία Deals for you.

Τέλος, οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρίες έχουν εντάξει σημαντικές εκπτώσεις στην τιμολογιακή τους πολιτική για φοιτητές, πολύτεκνους και ανέργους – δείτε εδώ αναλυτικά τις προσφορές κάθε εταιρίας.

*Μείνετε εκτός Χώρας: Αν επιλέξετε νησί για τις διακοπές σας, θα κατεβάσετε πολύ τον «πήχη» του κόστους επιλέγοντας δωμάτιο εκτός της Χώρας του νησιού. Σίγουρα θα χάσετε σε γραφικότητα, αλλά τα ευρώ που θα εξοικονομήσετε θα υπερκαλύψουν το κόστος των μετακινήσεων.

*Ταξιδέψτε χωρίς Ι.Χ.: Αν εξαλειφθεί αυτό το έξοδο από την ακτοπλοϊκή σας μετακίνηση, μιλάμε για τριψήφιο ποσό εξοικονόμησης.

Εξετάστε το ενδεχόμενο και το πιθανό κόστος ενοικίασης οχήματος στον προορισμό σας ή την πιθανότητα να μην χρειάζεται καν μέσο μετακίνησης – σε μικρά νησάκια για παράδειγμα, το Ι.Χ. είναι σχεδόν αχρείαστο.

*Ταξιδέψτε την χαμηλή σαιζόν: Αν έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε πότε θα πάτε διακοπές, αποφύγετε την high season και ποντάρετε στην γοητεία και την οικονομία του Σεπτεμβρίου, τότε που οι υπόλοιποι θα έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους, αλλά που οι δικές σας μόλις θα αρχίζουν.

*Οργανώστε καλά τις αποσκευές σας: Στην περίπτωση που ταξιδεύετε αεροπορικώς, βάλτε κάτω τις ημέρες και τις ανάγκες σας, και αν δείτε ότι είναι δυνατόν, βολέψτε τα ρούχα σας και όλα τα απαραίτητα στην χειραποσκευή σας – ή απλώς, επιλέξτε μία εξτρά βαλίτσα για όλη την οικογένεια, ώστε να σας βγουν φθηνότερα τα αεροπορικά ναύλα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.in2life.gr 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v