Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαντορίνη όπως... Μόντε Κάρλο: Στην στρατόσφαιρα οι τιμές

Ξεπέρασαν ακόμα και το Μόντε Κάρλο οι τιμές σε ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών. Εκρηκτική η αύξηση της τουριστικής κίνησης. «Stop sale» από αρκετά ξενοδοχεία καθώς δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα δωμάτια σε αρκετές ημερομηνίες.

  • Του Παύλου Υψηλάντη
Σαντορίνη όπως... Μόντε Κάρλο: Στην στρατόσφαιρα οι τιμές

Ποια Cote d'Azur (Κυανή Ακτή) και ποιό Μόντε Κάρλο; Η ζήτηση απ'όλο τον κόσμο για την Καλντέρα της Σαντορίνης τείνει να προσλάβει διαστάσεις μανίας, δωμάτια και σουίτες «εξαφανίζονται» και οι τιμές σε πολλά ξενοδοχεία ξεπερνούν εκείνες του φημισμένου πριγκιπάτου και κινούνται προς τη...στρατόσφαιρα.

Διαμονή για δύο βράδια σε δίκλινο δωμάτιο γνωστού ξενοδοχείου του νησιού έφθασε να κοστίζει ακόμα και 20.000 ευρώ (!) όχι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, αλλά στα τέλη Ιουνίου.

Την ίδια περίοδο (τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου) δύο διανυκτερεύσεις σεexecutive ή deluxe δωμάτιο γνωστών ξενοδοχείων πέντε αστέρων του Μόντε Κάρλο κοστίζει 1.200-1.400 ευρώ και σε junior σουίτα περί τα 2.300 ευρώ.

Η φετινή αναμένεται να είναι η καλύτερη τουριστική περίοδος όλων των εποχών για τη Σαντορίνη. Η αλματώδης αύξηση της τουριστικής κίνησης προς το νησί προαναγγέλθηκε από τις προγραμματισμένες πτήσεις από το εξωτερικό για το φετινό καλοκαίρι. Σύμφωνα με στοιχεία του SETE Intelligence (Μάιος 2014) η αύξηση των αεροπορικών θέσεων σε προγραμματισμένες πτήσεις από το εξωτερικό προς τη Σαντορίνη φθάνει το 46% σε σύγκριση με το 2013.

Η επιβεβαίωση των αισιόδοξων εκτιμήσεων για το τουριστικό ρεύμα που θα κατευθυνθεί φέτος στο νησί επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά τον Απρίλιο και το Μάιο.

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) το δίμηνο Απριλίου-Μάιου οι ξένοι που επισκέφθηκαν το νησί ήταν 34,2% περισσότεροι από το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (+141,8% τον Απρίλιο και +27,2% το Μάιο).

Η υψηλή ζήτηση έχει οδηγήσει πολλά ξενοδοχεία να ανάψουν «κόκκινο» για νέες κρατήσεις (stop sale) σε συγκεκριμένες περιόδους, καθώς δεν υπάρχουν, πλέον, διαθέσιμα δωμάτια.

Η υψηλή ζήτηση έφερε και αύξηση των τιμών στα ξενοδοχεία. Σε πρόσφατη έρευνα της ιστοσελίδας σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago, στα Φηρά της Σαντορίνης τα ξενοδοχεία της περιοχής εμφανίζονταν να έχουν αυξήσει κατά μέσο όρο τις τιμές τους 77% τον φετινό Ιούνιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας κρατήσεων booking.com, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου διαθέσιμα δωμάτια υπήρχαν στα μισά ξενοδοχεία της Σαντορίνης.

Σε αρκετές περιπτώσεις, όμως, είχαν «εξαφανιστεί» τα απλά ή σχετικά πιο προσιτά δωμάτια και όσα παραμένουν διαθέσιμα κοστίζουν ακριβά.

Η διαμονή για δύο βράδια σε πολλά από τα θεωρούμενα καλά ξενοδοχεία του νησιού, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, κοστίζει πάνω από 500-600 ευρώ ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η τιμή φεύγει αρκετά πάνω από τα 1.000 ευρώ. Για να φθάσει μέχρι και τα 20.000 ευρώ!

Το ίδιο διάστημα στο Μόντε Κάρλο οι τιμές στα περισσότερα καλά ξενοδοχεία της πρωτεύουσας του πριγκιπάτου κόστιζαν για διήμερη παραμονή 500-800 ευρώ ενώ στις πιο γνωστές πολυτελείς μονάδες η τιμή ανέβαινε στα 1.000-1.200 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v