Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Δώστε περισσότερες ψήφους στους πλούσιους»!

Όποιος δεν πληρώνει φόρους δεν δικαιούται να ψηφίζει, ενώ όποιος πληρώνει φόρους π.χ. ένα εκατ. δολάρια, πρέπει να έχει αντίστοιχες ψήφους, είναι η κατά τον επιχειρηματία Tom Perkins έννοια της... Δημοκρατίας.

«Δώστε περισσότερες ψήφους στους πλούσιους»!

Σημεία των καιρών ή μια προσπάθεια για 15 λεπτά δημοσιότητας, η πρόταση του επιχειρηματία Tom Perkins να δοθούν περισσότερες ψήφοι στους πλούσιους, καθώς πληρώνουν υψηλότερους... φόρους.

Ο 82χρονος που πρόσφατα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις συγκρίνοντας σε επιστολή του στη Wall Street Journal τον "διωγμό" που γίνεται στους πλούσιους στις ΗΠΑ με τις επιθέσεις των Ναζί στους Εβραίους, φαίνεται πως αρέσκεται στο να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας, ακόμη και για τους λάθος λόγους.

«Το σύστημα Tom Perkins λέει το εξής: Δεν έχεις το δικαίωμα να ψηφίζεις εάν δεν πληρώνεις έστω ένα δολάριο φόρων», δήλωσε σε ομιλία του στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με το CNN.

«Αυτό που πιστεύω είναι ότι, θα έπρεπε να είναι σαν μια επιχείρηση. Πληρώνεις ένα εκατομμύριο δολάρια σε φόρους, έχεις ένα εκατομμύριο ψήφους. Πώς σας φαίνεται αυτό;», υπογράμμισε, με το κοινό που παρακολουθούσε την εκδήλωση να ξεσπά σε γέλια. 

Ωστόσο, ο ίδιος δεν έδειξε να αστειεύεται, ενώ ερωτηθείς μετά την εκδήλωση εάν σοβαρολογεί, δήλωσε ότι «σκόπευα να κάνω μια εξωφρενική πρόταση, και όντως ήταν».

Υπενθυμίζεται ότι 20 αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι, μεταξύ των οποίων ο Τζωρτζ Σόρος και ο Γουόρεν Μπάφετ, ζήτησαν πρόσφατα σε επιστολή τους προς το Κογκρέσο να αυξήσει την φορολόγηση των πλουσίων, με τον Μπάφετ να δηλώνει ότι πληρώνει αναλογικά μικρότερους φόρους από τη... γραμματέα του.    

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του CNN, ο Perkins δεν δείχνει σημάδια υπαναχώρησης από την θέση του ότι οι πλούσιοι στις ΗΠΑ δέχονται επίθεση. Όπως ανέφερε την Πέμπτη, αυτή η τάση έχει ενισχυθεί μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο περιέγραψε ως «ερασιτέχνη».

Ερωτηθείς δε για παραδείγματα του πώς οι πλούσιοι δαιμονοποιούνται, υπογράμμισε ότι φοβάται πως έρχεται υψηλότερη φορολόγηση. «Ο φόβος είναι ότι έρχεται υψηλότερος φόρος περιουσίας, μεγαλύτεροι φόροι και ακόμη περισσότεροι, έως ότου εξαλειφθεί αυτό το 1% των πλουσιότερων ανθρώπων στις ΗΠΑ»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v