Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτοφολάδες στη Σοφοκλέους!

Έχετε δει πορτοφολά να προσπαθεί να ληστέψει κάποιον που κάθεται ολομόναχος στο παγκάκι ενός έρημου πάρκου; Όχι! Οι πορτοφολάδες επιλέγουν μέρη με πολυκοσμία: Το μετρό, τη λαϊκή αγορά, τους κινηματογράφους. Κάνουν την εμφάνισή τους και στη Σοφοκλέους, αρκεί να υπάρχει κόσμος. Όταν δεν υπάρχει λαός, ποιον να κλέψουν; Τον Χατζηλία και τον Πορταλάκη;

Πορτοφολάδες στη Σοφοκλέους!
Έχετε δει πορτοφολά να προσπαθεί να ληστέψει κάποιον που κάθεται ολομόναχος στο παγκάκι ενός έρημου πάρκου; Όχι! Οι πορτοφολάδες επιλέγουν μέρη με πολυκοσμία: Το μετρό, τη λαϊκή αγορά, τους κινηματογράφους.

Κάνουν την εμφάνισή τους και στη Σοφοκλέους, αρκεί να υπάρχει κόσμος. Όταν δεν υπάρχει λαός, ποιον να κλέψουν; Τον Χατζηλία και τον Πορταλάκη;

Σας έχουν κλέψει το πορτοφόλι; Είναι μία πολύ άσχημη εμπειρία. Όχι μόνο γιατί χάνετε τα χρήματά σας και πολύτιμα έγγραφα. Νιώθετε και ηλίθιος, διότι κάποιος σας έχει αφαιρέσει, δίχως να καταλάβετε το παραμικρό, το πορτοφόλι που κρατούσατε καλά φυλαγμένο στην εσωτερική τσέπη του σακακιού σας.

Στο μετρό οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι πορτοφολάδες έχουν σχέση με την απόσπαση της προσοχής σας. Κάποιος περνάει από δίπλα σας και σας σκουντάει δυνατά.

Γυρίζετε το κεφάλι σας να δείτε τι γίνεται και κάποιος άλλος από την άλλη πλευρά έχει ήδη βάλει το χέρι του στην τσέπη σας. Μέχρι να καταλάβετε τι έχει γίνει, οι μάγκες έχουν κάνει φτερά, μαζί, πάντοτε, με το πολύτιμο περιεχόμενο του πορτοφολιού σας.

Στο χρηματιστήριο οι μέθοδοι των επιτήδειων διαφέρουν. Εδώ τα πράγματα γίνονται πιο ”πολιτισμένα”. Δεν παίρνουν αυτοί το πορτοφόλι σας.

Το δίδετε εσείς οι ίδιοι στα χέρια τους, με την ελπίδα να το επιστρέψουν με περισσότερα χρήματα στο εσωτερικό του από εκείνα που είχε πριν.

Στην αρχή το κάνετε με επιφύλαξη και το πορτοφόλι έχει μέσα λίγα χρήματα. Ας πούμε, 200 ευρώ. Τα 200 γίνονται 400 και εσείς το δίδετε και πάλι πίσω για να σας επιστραφεί με 800 ευρώ.

Τη στιγμή εκείνη τρέχετε στην τράπεζα και σηκώνετε από τον τραπεζικό λογαριασμό σας όλα σας τα διαθέσιμα. Ας πούμε, 15.000 ευρώ. Κι ενώ περιμένετε να πάρετε πίσω 30.000 ευρώ, ψάχνετε να βρείτε στη συνέχεια σε ποιον ακριβώς έχετε δώσει το πορτοφόλι σας!

Κι εδώ οι μάγκες έχουν κάνει φτερά, έχοντας στα χέρια τους το περιεχόμενο του τραπεζικού λογαριασμού σας.

Ο πορτοφολάς της πιάτσας είναι ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει πολλούς κινδύνους. Από το να τον αντιληφθεί κάποιος συνεπιβάτης σας στο μετρό και να τον κάνετε όλοι μαζί τουλούμι στο ξύλο, μέχρι να περάσει κάποιους μήνες πίσω από της φυλακής τα κάγκελα.

Οι πορτοφολάδες της Σοφοκλέους είναι πιο εξελιγμένο είδος και γι’ αυτό είναι και πιο επικίνδυνο. Ο μόνος κίνδυνος είναι να τους συναντήσετε τυχαία στον δρόμο ή σε μία κοινωνική εκδήλωση και να τους βρίσετε. Αλλά γι’ αυτό δεν ιδρώνει το αφτί τους...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v