Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το μαύρο προβατάκι!

Σ’ ένα μεγάλο κοπάδι υπήρχε ένα και μοναδικό μαύρο πρόβατο. Όλα τα υπόλοιπα ήταν άσπρα και γι’ αυτό το καημένο το μαύρο πρόβατο ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Η ιδιαιτερότητά του επηρέασε αρνητικά την ψυχοσύνθεσή του, αφού ήταν πάντοτε το αντικείμενο της χλεύης. Όταν βαριόντουσαν τα λευκά προβατάκια και δεν είχαν τι άλλο να κάνουν, πήγαιναν και πείραζαν το μαύρο προβατάκι. Μέχρι τη μέρα που...

Το μαύρο προβατάκι!
Σ’ ένα μεγάλο κοπάδι υπήρχε ένα και μοναδικό μαύρο πρόβατο. Όλα τα υπόλοιπα ήταν άσπρα και γι’ αυτό το καημένο το μαύρο πρόβατο ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα.

Η ιδιαιτερότητά του επηρέασε αρνητικά την ψυχοσύνθεσή του, αφού ήταν πάντοτε το αντικείμενο της χλεύης. Όταν βαριόντουσαν τα λευκά προβατάκια και δεν είχαν τι άλλο να κάνουν, πήγαιναν και πείραζαν το μαύρο προβατάκι. Μέχρι τη μέρα που...

Μέχρι τη μέρα που κάποιοι κακοί επιστήμονες αποφάσισαν να ”παίξουν” γενετικά με τα προβατάκια, επενέβησαν στο DNA τους και τα έκαναν όλα μαύρα! Το σοκ ήταν απίστευτα μεγάλο.

Έγιναν αυτό που χλεύαζαν, και μάλιστα δίχως τη θέλησή τους. Aποτελούσαν πλέον το μεγαλύτερο κοπάδι από μαύρα πρόβατα στον πλανήτη...

Το μαύρο προβατάκι άρχισε να ανασαίνει βαθιά. Επιτέλους! Ήταν κι αυτό μέλος μιας κοινωνίας! Μπορούσε για πρώτη φορά να χαθεί μέσα στο πλήθος! Η μεγάλη του διαφορά σε σχέση με τα άλλα μαύρα προβατάκια είναι ότι αυτό είχε μάθει να ζει σε δύσκολες, αντίξοες συνθήκες.

Ό,τι και να του συνέβαινε στο εξής θα του φαινόταν μικρό και ασήμαντο μπροστά στα όσα είχε υπομείνει. Αν μπορούσε να επιβιώσει στις δύσκολες μέρες, στη νέα κατάσταση θα μεγαλουργούσε!

Για να το γυρίσουμε τώρα και στο χρηματιστηριακό. Τι να πούνε οι οπαδοί των blue chips σε εκείνους της περιφέρειας; Οι τελευταίοι έχουν μάθει τα τελευταία τρία χρόνια να λειτουργούν σε καθεστώς ”ημιπαρανομίας”. Εξόριστοι, κυνηγημένοι και χαμένοι.

Τι έχει να φοβηθεί ο βρεγμένος από μια νέα καταιγίδα; Η διαφορά είναι ότι τώρα ο οπαδός των μικρών εταιριών έχει βρει ένα σημείο αναφοράς. Έχει βρει στέγη. Έχει βρει ταυτότητα. Στο να χάνει είναι έτσι κι αλλιώς μαθημένος. Τι άλλο χειρότερο μπορεί να του συμβεί;

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ 2

Έτσι γίνονται οι μπίζνες!

Φίλος αναγνώστης μας έστειλε ένα ”καλό” ανέκδοτο για τη φιλοσοφία των deals που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο. Απολαύστε το!

Ο Τζακ, καπάτσος επιχειρηματίας, λέει στον γιο του:

- Θέλω να παντρευτείς την κοπέλα που διάλεξα για σένα.

- Θέλω να παντρευτώ την κοπέλα που θα διαλέξω εγώ.

- Ναι, αλλά πρόκειται για την κόρη του Μπιλ Γκέιτς.

- Α... Ε, άμα είναι έτσι...

Στη συνεχεία ο Τζακ πάει στον Μπιλ Γκέιτς.

- Έχω έναν εξαιρετικό σύζυγο για την κόρη σου.

- Μα η κόρη μου είναι πολύ μικρή για γάμο.

- Ναι, αλλά ο νεαρός είναι αντιπρόεδρος της World Bank.

- Α... Ε, άμα είναι έτσι...

Τέλος, ο Τζακ πάει στον πρόεδρο της World Bank.

- Έχω να σας συστήσω έναν θαυμάσιο νέο για αντιπρόεδρο.

- Έχω περισσότερους αντιπροέδρους απ’ όσους χρειάζομαι.

- Ναι, αλλά ο συγκεκριμένος είναι γαμπρός του Μπιλ Γκέιτς.

- Α... Ε, άμα είναι έτσι...

Έτσι γίνονται οι μπίζνες.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v