Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απάτη του αιώνα!

Στην Ελλάδα δεν κυκλοφορούν πια αυτοκίνητα με πετρελαιοκίνηση. Οι βιομηχανίες και οι βιοτεχνίες δεν χρησιμοποιούν πετρέλαιο, αλλά κάποια άλλη άγνωστη μορφή ενέργειας. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι στην Ελλάδα καταναλώνουμε μόνο (ή σχεδόν μόνο) πετρέλαιο θέρμανσης. Πιθανότατα οι λίγοι εκείνοι που χρησιμοποιούν ακόμη πετρέλαιο κίνησης είναι ανενημέρωτοι.

Η απάτη του αιώνα!
Στην Ελλάδα δεν κυκλοφορούν πια αυτοκίνητα με πετρελαιοκίνηση. Οι βιομηχανίες και οι βιοτεχνίες δεν χρησιμοποιούν πετρέλαιο, αλλά κάποια άλλη άγνωστη μορφή ενέργειας.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι στην Ελλάδα καταναλώνουμε μόνο (ή σχεδόν μόνο) πετρέλαιο θέρμανσης. Πιθανότατα οι λίγοι εκείνοι που χρησιμοποιούν ακόμη πετρέλαιο κίνησης είναι ανενημέρωτοι.

Κυρίες και κύριοι, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών. Μιλάμε για φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Την ώρα που τσακωνόμαστε με τον Αλμούνια για το αν πρέπει ή όχι να τιτλοποιήσει το Δημόσιο τις οφειλές των πολιτών, ρέει άφθονο ”μαύρο” χρήμα κάτω από τα πόδια μας.

Το Δημόσιο χάνει έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, επειδή τα τελευταία χρόνια μεσουρανεί το λαθρεμπόριο καυσίμων. Κάποιοι βγάζουν περιουσίες σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού.

Θα έπρεπε να έχουν ήδη σηκωθεί ακόμη και οι πέτρες και να πάρουν στο κυνήγι τους απατεώνες. Θα έπρεπε να έχουν ήδη κτυπηθεί ανελέητα αυτά τα κυκλώματα.

Είναι πολλά τα λεφτά. Είναι μεγάλα τα συμφέροντα. Είναι δύσκολο το έργο που έχει αναλάβει η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας.

Ωστόσο, περιμένουμε έργο. Και αν υπάρχουν δυνάμεις που ναρκοθετούν αυτή την προσπάθεια, να καταγγελθούν, επιτέλους, δημόσια. Διότι τα χρήματα που κλέβουν οι επιτήδειοι από τα δημόσια ταμεία είναι τα δικά μας λεφτά. Και επιπλέον, δεν έχουμε την πολυτέλεια της αποτυχίας...

Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας. Ό,τι γίνεται εδώ μας αφορά όλους. Δεν πρόκειται για φαινόμενα που συμβαίνουν σε κάποια άλλη χώρα έτσι ώστε να έχουμε δικαίωμα στην αδιαφορία.

Είναι εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει. Ασχολούμαστε με ανούσια θέματα και μας διαφεύγουν τα σπουδαία. Επειδή έχουμε ίσως χάσει το μέτρο.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v