Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζευτείτε γιατί σας βλέπουνε…

Την ίδια στιγμή που η χώρα έχει άμεση ανάγκη από έργα και πράξεις τα οποία θα τη βγάλουν από την κρίση, η κυβέρνηση εμφανίζει εικόνα μπάχαλου, ασυνεννοησίας και κομματικών σκοπιμοτήτων.

Μαζευτείτε γιατί σας βλέπουνε…
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Την ίδια στιγμή που η χώρα έχει άμεση ανάγκη από έργα και πράξεις που θα τη βγάλουν από την κρίση, όπως η επανεκκίνηση της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων, την οποία είδαμε χθες, η κυβέρνηση εμφανίζει εικόνα μπάχαλου, ασυνεννοησίας και κομματικών σκοπιμοτήτων.

Μόλις λίγες ώρες πριν κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με το οποίο ανοίγει η πόρτα για την εκταμίευση χρηματοδότησης ύψους έως και 12 δισ. ευρώ εκ μέρους των δανειστών μας, το περιεχόμενό του αλλάζει, κυριολεκτικά, από λεπτό σε λεπτό, στη βάση πολιτικών ισορροπιών, σκοπιμοτήτων και έριδων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκρινε σκόπιμο να θέσει θέμα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, ώστε το ΠΑΣΟΚ να λάβει τα πολιτικά ωφελήματα που «του αναλογούν», παρά τη συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας να τεθεί το ζήτημα τον Ιούνιο, στη βάση της έως τότε πορείας του προϋπολογισμού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης (ΔΗΜΑΡ) εμφανίστηκε ανένδοτος να υπογράψει διάταξη που προωθούσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης (ΔΗΜΑΡ) σχετικά με τους συμβασιούχους του Δημοσίου, η οποία είχε ως στόχο τον τερματισμό καταχρηστικών πρακτικών, βάσει των οποίων παρατεινόταν αθέμιτα η παραμονή των εργαζομένων αυτών στο Δημόσιο.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης (Ν.Δ.) αναγκάστηκε να αποσύρει διάταξη σχετικά με μειώσεις έως και 35% στις νέες συντάξεις του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του κ. Βενιζέλου, ο οποίος εμφανίστηκε έκπληκτος, καθώς το ζήτημα αυτό δεν είχε έως τώρα τεθεί.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο κ. Βρούτσης είχε επίσης αναγκαστεί να παγώσει το ζήτημα της απομάκρυνσης του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια, κατόπιν και πάλι ενστάσεων του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα ήρθε χθες, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, οπότε η φιλτάτη υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη (ΔΗΜΑΡ) έκρινε απαραίτητο να σπάσει το πρωτόκολλο που ορίζει ότι στις συνεδριάσεις αυτές δεν γίνεται συζήτηση για θέματα εκτός ατζέντας, παρουσιάζοντας μια αρνητική εικόνα για τον τομέα της Υγείας, ενώ φρόντισε αφενός να φέρει στο φως την απουσία συνεννόησης που έχει με τον προϊστάμενο υπουργό της Ανδρέα Λυκουρέντζο και αφετέρου να έρθει και σε αντιπαράθεση με τον ίδιο τον Α. Σαμαρά.

Τι άλλο χρειάζεται, άραγε, ώστε να φθάσει κανείς στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση λειτουργεί ως «μπάχαλο» και ότι το «επιτέλους συνεννοηθείτε» που φέρεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς του, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δεν αρκεί;

Η παρούσα τρικομματική κυβέρνηση αποτελεί ασφαλώς μια «πρωτοτυπία» για τα πολιτικά πράγματα των τελευταίων περίπου 25 ετών.

Σχηματίστηκε, όμως, μόλις προ δέκα μηνών, με τη σαφή λαϊκή εντολή να βγάλει τον τόπο από το σημερινό του αδιέξοδο.

Την εντολή αυτή οφείλει να τη σεβαστεί.

Παρά το αχνό φως που φαίνεται στο βάθος του τούνελ, τίποτε δεν έχει ακόμη κριθεί, η «επίσημη» ανεργία υπερβαίνει το 27% και η πραγματική είναι πολύ υψηλότερη, ενώ η χώρα παραμένει σε βαθιά ύφεση και οι κάτοικοί της δίνουν πραγματική μάχη για να διατηρήσουν την καθημερινή τους αξιοπρέπεια.

Αποτελεί ευθεία προσβολή σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα υποφέρουν και πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με την υπερφορολόγηση, τις μειώσεις εισοδημάτων και τις κάθε λογής οικογενειακές ή προσωπικές υποχρεώσεις τους η εικόνα που δίνει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση.

Το ζήτημα προφανώς δεν αφορά μόνον τον κ. Σαμαρά, αλλά και τους εταίρους του κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, όπως και κάθε έναν προσωπικά εκ των υπουργών της κυβέρνησης.

Επιτέλους, όπως είπε και μια ψυχή χθες, «περάσαμε τους βαθύτερους ωκεανούς, μην πνιγούμε σε μια κουταλιά νερό»…


*Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v