Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσο ακόμη θα πέσει η αγορά;

Γιατί έπεσε η Σοφοκλέους; Πολύ απλά, διότι δεν υπήρχαν αγοραστές στις 3.100 μονάδες. Πόσο θα υποχωρήσουν ακόμη οι χρηματιστηριακοί δείκτες; Μέχρι του σημείου εκείνου που θα υπάρξουν αγοραστές. Βλέπετε, οι χρηματιστηριακοί οίκοι δεν ενδιαφέρονται για τις ”λογικές αποτιμήσεις”. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν πράξεις. Οι επενδυτές κερδίζουν από τις υπεραξίες και οι χρηματιστές από τις προμήθειες...

Πόσο ακόμη θα πέσει η αγορά;
Γιατί έπεσε η Σοφοκλέους; Πολύ απλά, διότι δεν υπήρχαν αγοραστές στις 3.100 μονάδες. Πόσο θα υποχωρήσουν ακόμη οι χρηματιστηριακοί δείκτες; Μέχρι του σημείου εκείνου που θα υπάρξουν αγοραστές.

Βλέπετε, οι χρηματιστηριακοί οίκοι δεν ενδιαφέρονται για τις ”λογικές αποτιμήσεις”. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν πράξεις. Οι επενδυτές κερδίζουν από τις υπεραξίες και οι χρηματιστές από τις προμήθειες...

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά! Ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει και ό,τι κατεβαίνει ανεβαίνει. Όταν κάτι δεν ανεβαίνει, τότε κατεβαίνει και όταν δεν κατεβαίνει, τότε ανεβαίνει. Απλές αρχές χρηματιστηριακού προσανατολισμού...

Υπό αυτές τις συνθήκες οι δυνατότητες αντίδρασης του καθενός μας είναι περιορισμένες, εκτός και γνωρίζουμε τη μεγαλύτερη σε αξία χρηματιστηριακή πληροφορία: ποιες είναι οι εντολές των πελατών των μεγάλων χρηματιστηριακών οίκων του εξωτερικού.

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται υπομονή και σύνεση. Όχι βιαστικές κινήσεις. Ή, καλύτερα, κάνε αύριο αυτό το οποίο έχεις προγραμματίσει για σήμερα!

Δεν μπορούμε να ξέρουμε πού θα υπάρξουν εντολές αγοράς. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι φυσιολογικά θα υπάρξει μία ανοδική αντίδραση της αγοράς.

Δεν μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε αν αυτό θα σημάνει την αντιστροφή της τάσης που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες ή αν θα πρόκειται για μία ανούσια κίνηση. Κι αυτό διότι δεν γνωρίζουμε τις εντολές που υπάρχουν και την ουρά που κρύβουν.

Ωστόσο, ανησυχούμε από το γεγονός ότι η αγορά υποχωρεί σημαντικά με σχετικά χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v