Γιατί δεν πληρώνετε, κύριε Σουφλιά;

Οι κατασκευαστές διαμαρτύρονται ότι το κράτος τους οφείλει χρήματα για έργα που έχουν εκτελέσει και παραδώσει και επικαλούνται προβλήματα ρευστότητας εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε να λένε ψέματα οι κατασκευαστές είτε να τους κάνει ”κόλπα” ο κ. Σουφλιάς είτε να έχει χρεοκοπήσει το ελληνικό δημόσιο και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι...

Γιατί δεν πληρώνετε, κύριε Σουφλιά;
Οι κατασκευαστές διαμαρτύρονται ότι το κράτος τους οφείλει χρήματα για έργα που έχουν εκτελέσει και παραδώσει και επικαλούνται προβλήματα ρευστότητας εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε να λένε ψέματα οι κατασκευαστές είτε να τους κάνει ”κόλπα” ο κ. Σουφλιάς είτε να έχει χρεοκοπήσει το ελληνικό δημόσιο και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι...

Είναι απίστευτα αυτά που υποστηρίζουν οι κατασκευαστές. Ότι το ελληνικό δημόσιο είναι τόσο ασυνεπές απέναντί τους και ότι κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή να βάλουν λουκέτο γι’ αυτόν τον λόγο.

Αν οι κατασκευαστές λένε όλη την αλήθεια, δημιουργείται ένα μείζον θέμα. Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε αυτά που λένε οι άνθρωποι δημόσια, όπως και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτή είναι όλη η αλήθεια ή πρόκειται απλά και μόνο για ένα μέρος του συνολικού προβλήματος που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο κλάδος.

Όπως και να έχει το θέμα, ο κ. Σουφλιάς θα έπρεπε ήδη να έχει βγει και να έχει τοποθετηθεί επίσημα. Δεν είναι λίγο πράγμα να κατηγορείται ανοικτά η ελληνική πολιτεία για ασυνέπεια στις συναλλαγές της και οι επίσημοι φορείς της να μην λένε το παραμικρό.

Δεν πιστεύουμε ότι ο κ. Σουφλιάς παίζει κάποιου είδους παιγνίδι πίεσης με τους κατασκευαστές. Η πολιτική πορεία του είναι συγκεκριμένη και η τυχόν υιοθέτηση μιας άλλης στάσης θα μας ξένιζε.

Είναι ανάγκη να βγουν τώρα και να μας πουν όλη την αλήθεια. Δίχως περιστροφές. Για να πάψουμε να ζούμε πάνω σε κόκκινα, πράσινα και κίτρινα συννεφάκια.

Διότι αν τα πράγματα είναι τόσο τραγικά όσο φανταζόμαστε και το γνωρίζουν, τότε θα πρέπει να μας πουν τι μέτρα σκοπεύουν να πάρουν και πότε...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v