Ο broker, η κοντή καρέκλα και το ψηλό τακούνι!

Ποιος θα πληρώσει το τραπέζι; Ο broker ή ο επενδυτής; Οι Αμερικανοί διδάσκουν τους υπαλλήλους τους ότι μπορούν να περιμένουν δουλειά από τον επενδυτή αν ο τελευταίος δεχτεί να του πληρώσει ο broker το φαγητό! Σε αντίθετη περίπτωση, αντίο προμήθειες, αντίο, καλέ μου πελάτη! Τελικά, σ’ αυτόν τον κόσμο, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά...

Ο broker, η κοντή καρέκλα και το ψηλό τακούνι!
Ποιος θα πληρώσει το τραπέζι; Ο broker ή ο επενδυτής; Οι Αμερικανοί διδάσκουν τους υπαλλήλους τους ότι μπορούν να περιμένουν δουλειά από τον επενδυτή αν ο τελευταίος δεχτεί να του πληρώσει ο broker το φαγητό!

Σε αντίθετη περίπτωση, αντίο προμήθειες, αντίο, καλέ μου πελάτη! Τελικά, σ’ αυτόν τον κόσμο, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά...

Λεπτομέρειες; Μα, σ’ αυτές στηρίζεται ο κόσμος μας! Αυτές κάνουν τη διαφορά. Πάρτε για παράδειγμα μία νέα γνωριμία σας. Συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά. Του προσφέρετε το χέρι σας για χειραψία.

Αν σας σφίξει το χέρι χλιαρά, σας δημιουργείτε η αίσθηση ότι έχετε απέναντί σας έναν άνθρωπο που δεν είναι διατεθειμένος να σας αφήσει να δείτε τι πραγματικά σκέφτεται! Αυτόματα γίνεστε επιφυλακτικοί.

Έπειτα, σημασία έχει πού τον γνωρίζετε. Αν πρόκειται για συναλλαγή και διαπραγμάτευση, εκείνος θα επιμείνει να συναντηθείτε στον δικό του χώρο, ενώ εσείς θα επιμείνετε για τον δικό σας. Όποιος υποχωρήσει θα έχει μεγαλύτερη ανάγκη τον άλλον!

Λεπτομέρειες; Γνωστός επιχειρηματίας είχε παραγγείλει ειδική καρέκλα στο γραφείο του, η οποία και προοριζόταν για τους συνομιλητές του. Ήταν κοντή, έτσι ώστε ο ίδιος αποκτούσε ένα πλεονέκτημα ύψους.

Το θεωρείτε αστείο; Καλύτερα να ρωτήσετε εκείνους που κάθισαν σε εκείνη την καρέκλα. Μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι συνέβαινε, ο συνομιλητής τους είχε κατορθώσει να τους αποσπάσει ομολογία για το ποιους μυστικούς λογαριασμούς τηρούν από την εφορία, με ποια γυναίκα κοιμήθηκαν τελευταία και τι νούμερο παπούτσι φορούν!

Ξέρετε, επίσης, ότι πολλοί άνθρωποι που σας συναντούν για πρώτη φορά σας κρίνουν από τα παπούτσια σας; Το σκεπτικό τους είναι απλό. Ένα καλό κουστούμι μπορείτε να το αγοράσετε από οπουδήποτε. Το παπούτσι, όμως, είναι αυστηρά προσωπική σας επιλογή!

Πόσο μάλλον αν είστε γυναίκα! Το πολύ ψηλό τακούνι, για παράδειγμα, δεν προδιαθέτει ευχάριστα για δουλειές...

Σε τι μας χρησιμεύουν όλα αυτά; Αν είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι μας και έχουμε για μόνη μας συντροφιά έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή (για να εισβάλλουμε σε όλες τις αγορές του κόσμου) οι παρατηρήσεις αυτές μας είναι παντελώς άχρηστες.

Επειδή, όμως, αυτό δεν το έχουν κατορθώσει παρά ελάχιστοι, καλό είναι να ξέρουμε τι μας περιμένει στο επόμενο επαγγελματικό ραντεβού μας!

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v