Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θύτες, θύματα και σενάρια συνωμοσίας

Στις δύσκολες ημέρες που περνάει ο τόπος μας, και στις δυσκολότερες που έρχονται, με τις ισορροπίες και τις αντοχές να δοκιμάζονται κάθε στιγμή, είναι πολύ εύκολο να συμβούν λάθη και βεβαίως σοβαρά «ατυχήματα».

Θύτες, θύματα και σενάρια συνωμοσίας
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Αν στη θέση των ΜΑΤ, που συνεπλάκησαν χθες με συνδικαλιστές και εργαζομένους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ήταν στρατιωτικές δυνάμεις, όπως θα μπορούσαν να είναι εντός ενός στρατιωτικού χώρου, ποια θα ήταν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του Τύπου και πόσο σφοδρή η αντίδραση του πολιτικού κόσμου, και ιδίως της αντιπολίτευσης;

Αν εντός του χώρου του στρατοπέδου, το οποίο στεγάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπήρχαν σοβαροί τραυματισμοί ή και χειρότερα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων συνδικαλιστών με ένοπλους στρατιώτες, πώς θα ήταν η Ελλάδα σήμερα;

Πέρασαν χθες από το μυαλό των συνδικαλιστών οι σκέψεις αυτές;
Αν όχι, ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους. Αν ναι, εγκληματούν.

Στις δύσκολες ημέρες που περνάει ο τόπος μας, και στις δυσκολότερες που δίχως αμφιβολία έρχονται, με τις ισορροπίες και τις αντοχές να δοκιμάζονται κάθε στιγμή, είναι πολύ εύκολο να συμβούν λάθη και, βεβαίως, σοβαρά «ατυχήματα».

Ένα τέτοιο λάθος, το οποίο ευτυχώς δεν οδήγησε σε «ατύχημα», έγινε χθες, όταν ομάδα περίπου 450 συνδικαλιστών και εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά εισέβαλε στο Πεντάγωνο και συνεπλάκη στη συνέχεια με άνδρες των ΜΑΤ.

Ήταν, δε, ένα διπλό λάθος.

Πρώτον, διότι με την εισβολή αυτή, άνθρωποι που δεν έχουν πληρωθεί από την επιχείρηση στην οποία εργάζονται εδώ και επτά μήνες και έχουν κάθε δίκιο να διεκδικούν τα χρήματά τους έχασαν το δίκιο τους αυτό στα μάτια της κοινής γνώμης, προκαλώντας ή παρασυρόμενοι σε βίαια επεισόδια εντός στρατιωτικού χώρου.

Δεύτερον, διότι για ακόμη μία φορά αποδείχθηκε πόσο απροετοίμαστος και πρόχειρα στημένος παραμένει τόσο ο πολιτικός - αστυνομικός όσο και ο στρατιωτικός μηχανισμός της χώρας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, όπως η παραβίαση της ασφάλειας του αρχηγείου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ΓΣΕΕ επέδειξε πρόσφατα τόσο την απαιτούμενη σοφία όσο και ωριμότητα και απέρριψε την πρόταση του, ακραίων απόψεων, συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλου σχετικά με την κατάληψη όλων των βασικών υπουργείων, όλων των οργανισμών, όλων των τραπεζών, όλων των εφοριών, του αεροδρομίου και των λιμανιών από την προσεχή Δευτέρα 8 Οκτωβρίου.

Ακραίες προτάσεις όπως αυτή, η οποία συμπεριελάμβανε επίσης 48ωρες απεργίες μετά από λίγες ημέρες και καθημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, διατυπώνουν και άλλοι.

Συνδικαλιστές καθώς και πολιτικά πρόσωπα, τα οποία καλούν σε μορφές διαμαρτυρίας που συνιστούν, εν πολλοίς, πολιτική ανυπακοή.

Ξέχασαν οι άνθρωποι αυτοί ότι ο ελληνικός λαός είχε την ευκαιρία να εκφραστεί, διά της ψήφου του, όχι μία αλλά δύο φορές τους τελευταίους μήνες;

Ξέχασαν ότι τον τόπο κυβερνά μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση με τη στήριξη τριών κομμάτων και 178 εκ των 300 βουλευτών του Κοινοβουλίου;

Στις δύσκολες ημέρες που έρχονται, και ας μην έχουμε καμία αμφιβολία ως προς αυτό, πολλά θα δοκιμαστούν.

Κυριότερα, όμως, θα δοκιμαστεί η αντοχή και η συνοχή της κοινωνίας μας, την οποία ουδείς δικαιούται να διαταράξει, όσο «δίκιο» και εάν έχει και σε όποιο στασίδι και αν κάθεται.


*Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v