Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εδώ καιγόμαστε και παίζουν το μουτζούρη…

Σαφώς κατώτερο των κρίσιμων στιγμών που διανύει η χώρα, είναι το γαϊτανάκι αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης για τη σύνθεση του πακέτου. Εντέλει, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εδώ καιγόμαστε και παίζουν το μουτζούρη…
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Σαφώς κατώτερο των κρίσιμων στιγμών που διανύει η χώρα είναι το γαϊτανάκι αντιπαράθεσης, στο οποίο έχουν εμπλακεί τα κόμματα της συγκυβέρνησης, αναφορικά με το πακέτο περικοπών ύψους 11,9 δισ. ευρώ και το ποιος θα εμφανιστεί ότι είναι υπεύθυνος για την τελική σύνθεσή του ή ποιος καλύτερος διαπραγματευτής έναντι της τρόικας.

Σχημάτισαν τα κόμματα αυτά κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από την κρίση ή όχι;

Έχουν συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών ή απλώς κτίζουν προεκλογικούς «πόντους», ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, όποτε και εάν αυτή έρθει ;

Εντέλει, εάν δεν το «έχουν λύσει» μεταξύ τους, ας προσπαθήσουν να το κάνουν κατ’ ιδίαν και όχι δημόσια, μέσω ανταλλαγής ανακοινώσεων και διαξιφισμών στις τηλεοπτικές οθόνες, ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση, από την έκβαση της οποίας θα κριθεί το μέλλον της χώρας και η παραμονή της ή μη στην ευρωζώνη.

Εκφράζει ενστάσεις το ΠΑΣΟΚ, μέσω ανακοίνωσης της εκπροσώπου του, Φ. Γεννηματά, για το υπό διαμόρφωση πακέτο και καλεί τον κ. Σαμαρά να μην επιμείνει στην υλοποίηση οριζόντιων μέτρων. Ξεχνά, ωστόσο, ότι επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ «λανσαρίστηκαν» τα μέτρα αυτά.

Προτρέπει τον κ. Σαμαρά «να βρει τώρα έστω 2 δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων» που είχε παρουσιάσει προεκλογικά στο Ζάππειο η ΝΔ, αλλά και να ζητήσει από τους υπουργούς του να καταθέσουν συγκεκριμένα σχέδια για την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα ευθύνης τους.

Ξεχνά όμως έτσι, η φιλτάτη κ. Γεννηματά, ότι εξαιτίας της αφερεγγυότητας που επιδείχθηκε επί των ημερών ΠΑΣΟΚ αρνείται σήμερα η τρόικα να δεχθεί οποιοδήποτε «ισοδύναμο» μέτρο, όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής, εμμένοντας στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, που έχουν απτό και μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Διαμαρτύρεται η ΔΗΜΑΡ, αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, μέσω του τηλεοπτικού δελτίου του Mega, για ελλιπή πληροφόρηση καθώς και για τη σύνθεση του πακέτου.

Αρνείται, ωστόσο, να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών»…

Δεν γίνεται όμως να έχουμε την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο.

Εάν επιθυμούν το ΠΑΣΟΚ ή η ΔΗΜΑΡ πληροφόρηση από «πρώτο χέρι» ας αποδεχθούν την πρόταση του κ. Ι. Στουρνάρα και ας συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις, ακόμη και ως «παρατηρητές»…

Τουλάχιστον, έτσι, δεν θα μπορούν να επικαλεστούν «άγνοια» ή «αιφνιδιασμούς», τους οποίους τόσο εύκολα επικαλούνται σήμερα, σε ένα αέναο γαϊτανάκι απεμπόλησης ευθυνών και φυσικά ανάληψης πολιτικού κόστους.

Δίχως αμφιβολία πολλά από όσα έταζε προεκλογικά η ΝΔ, στα αλλεπάλληλα «Ζάππεια» που διοργάνωσε εμφανίζοντας «ισοδύναμα» μέτρα, δεν ήσαν υλοποιήσιμα ή εντέλει δεν μπορούσαν να φέρουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Καθείς, όμως, κρίνεται τόσο από τα λεγόμενά του όσο και από τις πράξεις του…

Εντέλει, εάν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιθυμούν πράγματι να μην υποβάλλουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους σε ένα νέο γύρο απαξίωσης των εισοδημάτων τους, ας συνεισφέρουν και αυτοί στις διαπραγματεύσεις τις όποιες προτάσεις τους.

Ας σταματήσει, όμως, αυτό το παιχνίδι του «μουτζούρη».

Είναι χαμηλότερο των περιστάσεων.



*Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v