Η κρίση δημιουργεί περιουσίες!

Οταν ρωτήθηκε ο κ. Κουτσιολούτσος της Folli Follie για ποιον λόγο επένδυσε στην Κίνα, απάντησε ότι η ασιατική κρίση τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Αν δεν υπήρχε η ασιατική κρίση δεν θα είχε επενδύσει στην κινεζική αγορά. Πολύ απλά, διότι οι κρίσεις δημιουργούν ευκαιρίες. Δανειζόμενοι από τη σοφία ενός πετυχημένου επιχειρηματία, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι η χρηματιστηριακή κρίση δημιουργεί τις ευκαιρίες του μέλλοντος!

Η κρίση δημιουργεί περιουσίες!
Όταν ρωτήθηκε ο κ. Κουτσιολούτσος της Folli Follie για ποιον λόγο επένδυσε στην Κίνα, απάντησε ότι η ασιατική κρίση τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Αν δεν υπήρχε η ασιατική κρίση δεν θα είχε επενδύσει στην κινεζική αγορά.

Πολύ απλά, διότι οι κρίσεις δημιουργούν ευκαιρίες. Δανειζόμενοι από τη σοφία ενός πετυχημένου επιχειρηματία, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι η χρηματιστηριακή κρίση δημιουργεί τις ευκαιρίες του μέλλοντος!

Θα μπορούσατε να φανταστείτε τον εαυτό σας να είναι μόνιμα κερδισμένος; Θα έχανε το νόημά της η έννοια κέρδος! Σε όλα τα πράγματα στη ζωή υπάρχουν κύκλοι. Καλοί και κακοί.

Το ζητούμενο είναι το τελικό ισοζύγιο να είναι θετικό. Κέρδη μείον ζημίες να ισούται με κέρδη. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να αγοράζουμε στα φθηνά και να πουλάμε στα ακριβά!

Τέλεια! Ανακαλύψαμε τον τροχό! Το να λέμε ότι το κέρδος έρχεται αν αγοράζουμε στα φθηνά και πουλάμε στα ακριβά είναι τόσο κοινότυπο όσο ότι ο ουρανός είναι γαλάζιος και ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο.

Το ερώτημα είναι πότε αγοράζουμε. Κάτω από ποιες συνθήκες. Στο σημείο αυτό έρχεται μία άλλη χρηματιστηριακή ρήση για να απαντήσει: ”Όταν το αίμα ρέει άφθονο στους δρόμους”. Θα συμπληρώναμε: ”Κι όταν οι παικταράδες πιστέψουν ότι έφθασε η συντέλεια του κόσμου και αρχίζουν να προσεύχονται ζητώντας συγχώρεση από τον Παντοδύναμο για όλες τις αμαρτίες τους”.

Βλέπετε εσείς να υπάρχει άφθονο αίμα στους δρόμους; Όχι ακόμη! Κι αν δεν συμβεί; Τότε πολλοί άνθρωποι θα έχουν γλιτώσει τη ζωή τους και τις οικονομίες τους και ως φιλάνθρωποι θα χαρούμε για την πολύ καλή αυτή εξέλιξη.

Οι ευκαιρίες, όμως, δημιουργούνται στις κρίσεις. Εκεί όπου οι αξίες καταρρέουν δημιουργούνται οι νέες περιουσίες...

Ο κ. Κουτσιολούτσος δεν θα επένδυε στην Κίνα αν δεν είχε μεσολαβήσει η ασιατική κρίση. Και το σενάριο αυτό του βγήκε. Επειδή πάνω στην κρίση βρήκε τις κατάλληλες συνθήκες για να περιορίσει τον κίνδυνο.

Μήπως θα πρέπει να ακολουθήσουμε τη συλλογιστική του;

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v