Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όταν το κράτος είναι απόν η «Χ.Α.» χορεύει…

Όσο η συντεταγμένη Πολιτεία αδιαφορεί για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, τόσο θα παρέχεται έδαφος δράσης σε αυτόκλητους «σωτήρες» όπως η «Χρυσή Αυγή».

Όταν το κράτος είναι απόν η «Χ.Α.» χορεύει…
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Όσο η συντεταγμένη Πολιτεία αδιαφορεί για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, επί ζητημάτων διαβίωσης και ασφάλειας, τόσο θα παρέχεται έδαφος δράσης σε αυτόκλητους «σωτήρες» και ακροδεξιά μορφώματα, όπως η «Χρυσή Αυγή».

Ουδείς δικαιούται να παίρνει τον νόμο στα χέρια του. Τελεία και παύλα.

Η κατάλυση της νομιμότητας, από όπου και εάν αυτή προέρχεται, όποιο χρώμα και εάν έχει, σε όποιους και εάν αφορά, πρέπει να πατάσσεται. Τελεία και παύλα.

Ουδείς, όμως, που κατέχει θέση ευθύνης σήμερα στην πατρίδα μας δικαιούται να αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει σε αυτόν τον τόπο η ανεξέλεγκτη εξάπλωση της λαθρομετανάστευσης.

Εάν σήμερα η Χ.Α. βρίσκει έδαφος να δραστηριοποιηθεί, το γεγονός αυτό οφείλεται στο εκκωφαντικό κενό που δημιούργησε η παντελής αδιαφορία με την οποία αντιμετώπισε το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, επί σειρά ετών, η Πολιτεία.

Το επίσημο κράτος ήταν απόν.

Εάν σήμερα η Χ.Α. επιχειρεί «να φορέσει τα παπούτσια» του κράτους αυτού και προσπαθεί να το υποκαταστήσει χρησιμοποιώντας τη βία και τα «τάγματα εφόδου» που διαθέτει, ασφαλώς πρέπει να υποστεί τις νόμιμες συνέπειες, όποιες και εάν είναι αυτές.

Ας μην ξεχνάμε όμως ούτε για ένα λεπτό ότι η έως τώρα απουσία του ίδιου του κράτους έδωσε το έδαφος για την ανάπτυξη συμπεριφορών και πρακτικών όπως αυτές που υιοθετεί η Χ.Α.

Όσο η ανασφάλεια κυριαρχεί μεταξύ των πολιτών, όσο ο φόβος φωλιάζει στη σκέψη του καθενός, θα υπάρχει έδαφος, καλώς ή κακώς, για «αυτόκλητους σωτήρες». Για «προστάτες».

Εάν η Χ.Α. κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια να μεταλλαχθεί από μια περιθωριακή ακροδεξιά ομάδα σε ένα κόμμα το οποίο τιμούν με την ψήφο τους σχεδόν μισό εκατομμύριο ψηφοφόροι, το γεγονός τούτο οφείλεται στο κενό που το ίδιο το κράτος δημιούργησε με την απουσία του.

Ήταν ή είναι το κράτος παρόν στις γειτονιές; Νιώθει ο πολίτης, νέος ή ηλικιωμένος, ότι μπορεί να πάει με αίσθημα ασφάλειας στα ΑΤΜ των τραπεζών στο κέντρο της πόλης ή ότι μπορεί ακόμη και να κυκλοφορήσει τη νύχτα σε ορισμένες περιοχές;

Για τις ασχήμιες που διαπράττει σήμερα η Χ.Α., είτε στους δρόμους της Αθήνας, είτε σε οποιοδήποτε άλλο κομμάτι της χώρας μας, ουδεμία δικαιολογία υπάρχει και ασφαλώς πρέπει να βρεθούν τάχιστα ενώπιον της Δικαιοσύνης οι υπαίτιοι, είτε αυτοί είναι πολιτικά πρόσωπα, είτε άλλοι.

Θα ήταν χρήσιμο όμως να κατανοήσουμε, και κυρίως εκείνοι που κρατούν τα ηνία αυτού του τόπου, ότι όσο τα αίτια που έσπρωξαν αυτούς τους χιλιάδες ψηφοφόρους σε ένα αντιδημοκρατικό μόρφωμα όπως η Χ.Α. υφίστανται τόσο η χώρα θα βυθίζεται ολοένα και βαθύτερα στην παρούσα κρίση της.

Εάν το κράτος δεν σταθεί στα πόδια του, οικονομικά και οργανωτικά, και δεν αρχίσει να νοιάζεται πραγματικά για τον πολίτη και τα προβλήματά του, είτε αυτά σχετίζονται με τη λαθρομετανάστευση είτε όχι, κάθε είδους «σωτήρες» θα επιχειρούν να πάρουν τη θέση του…



*Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v