Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλλο νόμιμο και άλλο ηθικό, Βύρωνα…

Στον δημόσιο βίο οι επιθέσεις επί «προσωπικών» ζητημάτων δεν έχουν τόπο. Στην περίπτωση, όμως, του φίλτατου κ. Β. Πολύδωρα, το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Αφορά τους πάντες.

Άλλο νόμιμο και άλλο ηθικό, Βύρωνα…
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Στον δημόσιο βίο οι επιθέσεις επί «προσωπικών» ζητημάτων δεν έχουν τόπο.

Στην περίπτωση, όμως, του φίλτατου κ. Β. Πολύδωρα, το ζήτημα δεν είναι προσωπικό.
Αφορά τους πάντες.

Την ώρα που σχεδόν ο ένας στους τέσσερις Έλληνες έχει χάσει τη δουλειά του και η ανεργία έχει ξεπεράσει το 50% στους νέους, η επίκληση του επιχειρήματος «είχα δικαίωμα να διορίσω έξι, αλλά διόρισα μόνον την κόρη μου» συνιστά ευθεία πρόκληση όχι μόνον του κοινού περί δικαίου και ηθικής αισθήματος αλλά και της νοημοσύνης μας.

Πολύ μεγαλύτερη πρόκληση, δε, συνιστά ο ισχυρισμός του ιδίου ότι οι αντιδράσεις που σημειώθηκαν γι' αυτήν του την πράξη υποκινούνται από «σκοπιμότητες που θα αποκαλυφθούν».

Ακόμη και στο ακραίο ενδεχόμενο να μην αντιλαμβάνεται ο ίδιος το μέγεθος του πολιτικού ατοπήματός του, όπως αυτό συνοψίζεται στην επίδειξη ευνοιοκρατίας, και δη σε οικογενειακό επίπεδο, ουδείς βρέθηκε από τις τάξεις της κυβέρνησης να του το επισημάνει;

Ουδείς βρέθηκε να του κάνει λόγο για την ανάγκη της περίφημης «σεμνότητας και ταπεινότητας», σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τους Έλληνες πολίτες;

Το ατυχές με την περίπτωση του κ. Πολύδωρα δεν αφορά μόνον αυτήν καθεαυτήν την πράξη του διορισμού της κόρης του, η οποία αναμφίβολα με τα τρία μεταπτυχιακά που διαθέτει και τις τέσσερις γλώσσες που γνωρίζει, όπως μας είπε ο ίδιος, θα μπορούσε κάλλιστα να διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στον ιδιωτικό τομέα. Δυστυχώς, αφορά πολύ περισσότερα.

Αφορά, πρώτον, το γεγονός ότι ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών επέλεξε να αξιοποιήσει τη μία και μόνη ημέρα που βρέθηκε στη θέση του προέδρου της Βουλής, ήτοι του δεύτερου στην ιεραρχία αξιώματος στη χώρα, για να διορίσει την κόρη του.

Εάν τόσο ψηλά στην πολιτειακή ιεραρχία του τόπου σημειώνονται ατοπήματα του είδους αυτού, σε τι συμπεράσματα καλείται να καταλήξει ο κάθε πολίτης, ο κάθε φορολογούμενος, σε σχέση με την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας;

Επελέγη ο κ. Πολύδωρας για τη θέση του προέδρου της Βουλής. Δεν την κατέλαβε μόνος του…

Η πράξη του, όπως και η εκ των υστέρων προάσπισή της από τον ίδιο, επαναφέρουν επίσης μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με τα ειδικά δικαιώματα που εξακολουθεί να απολαμβάνει σήμερα το πολιτικό προσωπικό της χώρας και ειδικότερα οι βουλευτές.

Ειδικά προνόμια και απολαβές, προσλήψεις κατά το δοκούν και με υψηλές αποδοχές, δίχως διαφάνεια, δίχως έλεγχο.

Πρόκειται για φαινόμενα που έχουν προκαλέσει βίαια το κοινό αίσθημα κατά το παρελθόν και εξακολουθούν να το πράττουν προκαλώντας αποστροφή μεγάλης μερίδας της κοινωνίας μας προς το πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές του.

Δεν το αντιλαμβάνονται αυτό όσοι κρατούν τα ηνία της εξουσίας στη χώρα μας;

Τι δεν είναι κατανοητό;


*Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v