Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρχίσαμε και το τέλος δεν αργεί…

Όσο αποτρόπαιη κι αν είναι η εγκληματική ενέργεια, την οποία ομολόγησε ο Πακιστανός που κατηγορείται για την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο, η Χρυσή Αυγή δεν είναι δυνατόν να παίρνει τον νόμο στα χέρια της.

Αρχίσαμε και το τέλος δεν αργεί…
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Σε μια χώρα η οποία διανύει μία από τις μελανότερες σελίδες των τελευταίων δεκαετιών της και όπου οι θεσμοί ήδη δοκιμάζονται, ενέργειες όπως αυτή στην οποία προχώρησε χθες η Χρυσή Αυγή συνιστούν ευθεία προσπάθεια κατάλυσης του κράτους δικαίου και απαιτούν άμεση εισαγγελική παρέμβαση.

Όσο αποτρόπαιη κι αν είναι η εγκληματική ενέργεια την οποία ομολόγησε χθες ο Πακιστανός που κατηγορείται για την κακοποίηση της 15χρονης κοπέλας στην Πάρο, υπάρχει ο θεσμός της Δικαιοσύνης και η Χρυσή Αυγή δεν είναι δυνατόν να παίρνει τον νόμο στα χέρια της.

Εάν αφεθεί να το πράξει, δεν θα αργήσει η ώρα που θα βρει μιμητές από το άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος και η χώρα μας θα οδηγηθεί σε περιπέτειες, όμοιες των οποίων βίωσε στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Η εισβολή περίπου 30 μελών της στο πλοίο που μετέφερε χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά τον φρουρούμενο από αστυνομικές δυνάμεις Πακιστανό και η επίθεση εναντίον του αυτοκινήτου της ΕΛΑΣ, το οποίο κατόρθωσε να διαφύγει μόνον αφού ανέπτυξε ταχύτητα εντός του πλοίου, με σαφή κίνδυνο για την ασφάλεια των παρισταμένων, αποτελούν μια οργανωμένη προσπάθεια κατάλυσης της έννομης τάξης, η οποία δεν πρέπει να παραμείνει ατιμώρητη.

Οι σκηνές δε που ακολούθησαν, με τα μέλη της Χρυσής Αυγής να καταδιώκουν με μοτοσικλέτες το όχημα της Αστυνομίας, στέκουν εις επίρρωση του γεγονότος αυτού, όσο εξωπραγματικές και αν φαντάζουν.

Όσο οξύ και αν είναι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα και όσο δριμεία και αν είναι η έξαρση της εγκληματικότητας που συνδέεται με αυτό, δεν είναι δυνατόν οι εντεταλμένες δυνάμεις της τάξης να δέχονται επιθέσεις από οργανωμένες ομάδες.

Είτε αυτές ανήκουν στην άκρα δεξιά, είτε στην αντίπερα όχθη του πολιτικού φάσματος.

Η ανεκτικότητα με την οποία η Πολιτεία αντιμετώπισε έως τώρα τόσο το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, όσο και τα φαινόμενα ακροτήτων που εκδηλώθηκαν στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, εκ μέρους είτε των γνωστών-άγνωστων κουκουλοφόρων, είτε συντεταγμένων δυνάμεων της Αριστεράς, βρίσκεται στην καρδιά του ζητήματος αυτού.

Η χώρα μας ίσως έχει καταστεί ξέφραγο αμπέλι, αλλά δεν είναι δυνατόν η συντεταγμένη Πολιτεία να παραχωρεί τον ρόλο που της εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός είτε σε αυτόκλητους σωτήρες, είτε σε όσους προσδοκούν την κατάλυση της τάξης.

Εάν οι θεσμοί σε αυτόν τον τόπο δεν λειτουργούν, αποτελεί καθήκον των κυβερνώντων να τους ενεργοποιήσουν. Εάν η Δικαιοσύνη απονέμεται κατά τρόπο αργό ή εάν η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση, η Πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Η χώρα μας ήδη βιώνει κρίσιμες στιγμές και κατά πάσα βεβαιότητα θα διέλθει τους επόμενους μήνες ακόμη κρισιμότερες.

Εάν τώρα παραμείνουν ατιμώρητες πράξεις όπως αυτή στην οποία επέλεξε να προχωρήσει χθες η Χρυσή Αυγή, δεν θα αργήσει η ώρα που οι δυνάμεις της τάξης θα βρεθούν αντιμέτωπες με πολύ δυσμενέστερες καταστάσεις.

Είναι απαραίτητο όμως να οδηγηθούμε έως εκεί;


*Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v