Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τελευταία μας πραγματική ευκαιρία

Η επόμενη ημέρα οφείλει να δώσει μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση, που θα ενώσει όλους τους Έλληνες στην κοινή μας προσπάθεια να εξέλθουμε από την κοινωνική και οικονομική κατάρρευση που μας κατατρέχει.

Η τελευταία μας πραγματική ευκαιρία
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνουν από κοινού ποσοστό της τάξης του 42%, εξασφαλίζοντας περισσότερες από 160 έδρες, και τη ΔΗΜΑΡ να είναι σε θέση να ανεβάσει το άθροισμα στο 48% της ψήφου και σχεδόν στις 180 έδρες, τα τρία κόμματα είναι σε θέση όχι μόνον να κυβερνήσουν, αλλά και να προωθήσουν συνταγματική μεταρρύθμιση.

Ουδεμία δικαιολογία υπάρχει για τον μη σχηματισμό κυβέρνησης.

Η εκλογική και η κοινωνική νομιμοποίηση είναι δεδομένη και είναι δημοκρατικά ανεπίτρεπτο μειοψηφικές δυνάμεις να αποτελούν παράγοντα ανάσχεσης στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

Ο τόπος είναι στη δεινότερη θέση που υπήρξε από την εποχή του εμφυλίου, οι άνεργοι σχηματίζουν ουρές, τα λουκέτα είναι χιλιάδες και ο κίνδυνος απώλειας του κυριότερου επιτεύγματος της μεταπολιτευτικής περιόδου, της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, ορατός.

Η επόμενη ημέρα των εκλογών της 17ης Ιουνίου οφείλει να δώσει σε αυτόν τον τόπο μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση, που θα ενώσει όλους τους Έλληνες στην κοινή μας προσπάθεια να εξέλθουμε από την κοινωνική και οικονομική κατάρρευση που μας κατατρέχει.

Περιθώρια δεν υπάρχουν πια.

Η δυσπραγία, η ανέχεια, ο φόβος καταδυναστεύουν τον πολίτη αυτής της χώρας και τραυματίζουν τις ελπίδες του για ένα καλύτερο αύριο. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την κατρακύλα και πρέπει να μπει τώρα.

Ας μην έχουμε απολύτως καμία αμφιβολία. Εάν δεν σχηματιστεί αμέσως ένα κυβερνητικό σχήμα ευέλικτο, αποτελεσματικό και αποφασισμένο να υλοποιήσει όχι μόνον το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για το οποίο έχουμε δεσμευτεί έναντι των εταίρων και δανειστών μας, αλλά το σύνολο των δομικών αλλαγών που τόση ανάγκη έχει αυτός ο τόπος, τότε το τέλος είναι κοντά.

Είναι πολλοί εκείνοι, στην Ελλάδα και εκτός αυτής, οι οποίοι προβλέπουν συνέχιση της πολιτικής αστάθειας και ναυάγιο της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, λόγω είτε κυβερνητικής αδυναμίας και αντιδράσεων είτε έξωθεν μεθοδεύσεων.

Αποτελεί καθήκον της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί να τους διαψεύσει.

Πλέον, δεν χωρούν ούτε τακτικισμοί, ούτε μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ούτε προσωπικές βλέψεις.

Το μόνο που χρειάζεται ο τόπος είναι οι καλύτεροι. Χρειάζεται ανθρώπους ικανούς, με γνώση και στόχευση, που θα μπορέσουν να κάνουν τα λόγια πράξη και να συνεισφέρουν έμπρακτα στην υπέρβαση της κρίσης.

Το σύνολο των δανειστών, συμπεριλαμβανομένων των Γερμανών, όπως μας διεμήνυσε χθες ο φίλτατος Γκίντο Βεστερβέλε, προσανατολίζεται πλέον στην επιμήκυνση της διάρκειας του ελληνικού προγράμματος, αλλά και στη συμπλήρωσή του με αναπτυξιακά μέτρα.

Πρόκειται, σαφώς, για μια νέα ευκαιρία που δίνεται στη χώρα μας, στο βαθμό που η ίδια θα τηρήσει τις έως τώρα υποσχέσεις της, προωθώντας όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που πρωτίστως η ίδια έχει ανάγκη.

Πρόκειται, όμως, και για μία τελευταία ευκαιρία κι εάν δεν την εκμεταλλευτούμε επαρκώς στη διάρκεια του κρίσιμου επόμενου τριμήνου, επιδεικνύοντας για ακόμη μία φορά αναποτελεσματικότητα, αδυναμία και μειωμένες αντιστάσεις, θα έχουμε διασφαλίσει την αποτυχία μας.


*Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v