Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κ. Λούλα, ο Λάκης και η Χρυσή Αυγή

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου δεν θα κρίνουν μόνον την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη. Αν ευσταθούν οι δημοσκοπήσεις, θα αναδείξουν στο βουλευτικό αξίωμα ανθρώπους που έχουν ως ιδεολογία τους τη βία και το μίσος.

Η κ. Λούλα, ο Λάκης και η Χρυσή Αυγή
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Η κυρία Λούλα, χήρα και συνταξιούχος, έχει πατήσει τα 80 εδώ και πολύ καιρό, αν και η ίδια δεν το ομολογεί.

Μένει ακόμη στο οικογενειακό της σπίτι, στην Κυψέλη, εκεί όπου μεγάλωσε, πήγε σχολείο και έζησε το μεγαλύτερο κομμάτι της μακράς ζωής της.

Μπορεί ακόμη να θυμηθεί τους περιπάτους που έκανε στη Φωκίωνος Νέγρη, ως νεαρή δεσποινίς, τα πρώτα φλερτ, ή ακόμη και κέντρα διασκεδάσεως, όπως η Κουίντα, όπου σύχναζαν ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες, προτού ακόμη αυτή μετατραπεί σε «κακόφημη», για τα γούστα και την κοινωνική θέση της κ. Λούλας, ντισκοτέκ.

Σήμερα, μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον «Λάκη», το καλό αυτό παιδί, όπως τον χαρακτηρίζει, που έρχεται δύο - τρεις φορές την εβδομάδα από το σπίτι και τη βοηθάει με τα ψώνια και με όποιες άλλες εξωτερικές δουλειές του ζητήσει.

«Αν δεν ήταν ο Λάκης», λέει η κ. Λούλα, «δεν θα μπορούσα να πάω ούτε μέχρι την τράπεζα για να πάρω τη σύνταξη. Όποτε τον θελήσω είναι εδώ, χαμογελαστός και εξυπηρετικός».

Σύμφωνα με την ίδια, ο «Λάκης» πρέπει να είναι «παιδί καλής οικογενείας, γιατί ποτέ δεν μου παίρνει λεφτά. Πρέπει να το φυσάει η οικογένειά του», μου λέει, δίχως να παραλείψει να μου εκθειάσει τη Χρυσή Αυγή, μέλος της οποίας είναι ο «Λάκης».

«Βεβαίως και θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή», μου λέει. «Αν δεν ήταν ο Λάκης, ούτε από το σπίτι μου δεν θα μπορούσα να βγω…».

Αν αναρωτιόμαστε, σήμερα, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους φασιστικές οργανώσεις, όπως η Χρυσή Αυγή, ενδέχεται να εισέλθουν στο ελληνικό κοινοβούλιο, ας κοιτάξουμε και την περίπτωση της κ. Λούλας.

Ας κοιτάξουμε το κενό που δημιούργησε η απουσία αστυνόμευσης αλλά και κοινωνικής μέριμνας στη χώρα μας, τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και αλλού.

Ας κοιτάξουμε την απουσία μεταναστευτικής πολιτικής, επί σειρά ετών, αλλά και τους λόγους για τους οποίους οι κυβερνήσεις αυτών των ετών επέτρεψαν την γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας, καλυπτόμενες είτε πίσω από την ανικανότητά τους, είτε πίσω από μια εσφαλμένη αίσθηση αριστερής πολιτικής ορθότητας, που καθιστούσε απαγορευτική τη λήψη μέτρων κατά της λαθρομετανάστευσης.

Αν σήμερα κινδυνεύουμε να δούμε φασίστες στην Ελληνική Βουλή, ας ρωτήσουμε τι έκαναν οι διαχειριστές της εξουσίας επί τόσα χρόνια για να τους κρατήσουν απέξω…

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου δεν θα κρίνουν μόνον την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, αν και προφανώς αυτό είναι το μείζον διακύβευμα.

Θα ανοίξουν, επίσης, αν ευσταθούν οι δημοσκοπήσεις, μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία του ελληνικού κοινοβουλευτισμού, με την ανάδειξη ανθρώπων οι οποίοι έχουν ως ιδεολογία τη βία και το μίσος στο βουλευτικό αξίωμα.

Αν ακόμη και αυτήν την προειδοποίηση δεν τη λάβουν υπόψη τους εκείνοι οι οποίοι θα αναλάβουν τα ηνία της χώρας, τότε τι άλλο απομένει;


* Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v