Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποδείξεις πολιτικής αξιοπιστίας…

Αν το ζητούμενο της σημερινής κρίσης είναι η ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας και του πολιτικού της προσωπικού, τότε γιατί όσοι ερίζουν για την εξουσία δεν μας λένε πώς ακριβώς σκοπεύουν να το επιτύχουν;

Αποδείξεις πολιτικής αξιοπιστίας…
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Αν το ζητούμενο της σημερινής κρίσης είναι η ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας και του πολιτικού της προσωπικού, τότε γιατί οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, που ερίζουν για μια θέση στην εξουσία, δεν μας λένε πώς ακριβώς σκοπεύουν να το επιτύχουν;

Γιατί δεν μας λέει, καθαρά και ξάστερα, ο κάθε πράσινος, μπλε, κόκκινος, πορτοκαλής, ή άλλης απόχρωσης πολιτικός, τι ακριβώς θα κάνει, ώστε να λάβουμε και εμείς τις αποφάσεις μας και να μην έχει μόνον τιμωρητική χροιά η ρημάδα η ψήφος;

Ας μας πουν, όμως, επακριβώς και όχι «περίπου» τι θα κάνουν, αν και όποτε βρεθούν στην εξουσία, ώστε να βγάλουν τον τόπο από τα σημερινά δεινά του.

Ας μας πουν οι υπέρμαχοι του μνημονίου αν και πού, κατά τη γνώμη τους, πάσχει αυτό το μνημόνιο, αν προτίθενται να ζητήσουν την επαναδιαπραγμάτευσή του και εν τέλει πώς θα το κατορθώσουν, όταν η χώρα έχει ήδη δεσμευτεί ενυπόγραφα για την εφαρμογή του.

Ας μας πουν αν θα υλοποιήσουν, επιτέλους, αυτές τις περίφημες διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, όπως το άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων, αν και πώς θα εξαλείψουν το τέρας της γραφειοκρατίας, αν θα εφαρμόσουν ένα συντονισμένο σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής και τι ακριβώς θα προβλέπει αυτό, και, βεβαίως, ας μας πουν τι θα κάνουν με τις αποκρατικοποιήσεις και τη λοιπή περιουσία του κράτους.

Κουκιά μετρημένα είναι, κυρίες και κύριοι. Δεν είναι σχέδια επί χάρτου…

Είναι αδιανόητο να οδεύει η χώρα στην κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολεμικής και μετεμφυλιακής της ιστορίας, και να μη μας λένε οι διεκδικητές της εξουσίας επακριβώς τις προθέσεις τους φερ’ ειπείν για το πώς θα κοπούν αυτά τα περίφημα 11,5 ή 15 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό την επομένη διετία.

Ας μας τις πουν όλοι τις προθέσεις τους.

Ας μας κάνουν τη χάρη, αφού ζητούν την ψήφο μας, και ας μη φοβηθούν.
Θα τα ζυγιάσουμε εμείς τα πράγματα και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας.

Ας μη μας λένε απλώς είμαστε κατά του μνημονίου, αλλά γουστάρουμε και το ευρώ.

Ας μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας τόσο βάναυσα, βασιζόμενοι στην τιμωρητική διάθεσή μας έναντι όσων βεβήλωσαν το δικαίωμα στην εξουσία, που τους έδωσε ο λαός τα προηγούμενα χρόνια.

Ας μας πουν ποια είναι η βιώσιμη εναλλακτική που προτείνουν αν αγνοήσουν το μνημόνιο και τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών της.

Πώς θα πληρώσουν μισθούς και συντάξεις.

Πώς θα κρατήσουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία ανοικτά.

Ας μας πουν πού θα βρουν τα λεφτά που τάζουν όταν αρνούνται το τσεκούρι που τόσο άγαρμπα επέβαλαν οι προηγούμενοι σε μισθούς και συντάξεις.

Ο λαϊκισμός, οι φωνές και η στείρα άρνηση είναι εύκολα στις ημέρες μας.

Όταν ο κάθε πολίτης ζει το καθημερινό του δράμα, όταν βλέπει τη θάλασσα από λουκέτα στους δρόμους της πόλης, όταν χάνει τη δουλειά του, όταν δεν μπορεί να ταΐσει τα παιδιά του ή όταν ζει με το άγχος μην του πάρουν το σπίτι επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τη δόση, είναι εύκολο να του πλασάρεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Είτε ανήκεις στα λεγόμενα κόμματα εξουσίας, είτε ανήκεις στις παραφυάδες τους, είτε στα άκρα του πολιτικού φάσματος.

Γι' αυτό, αν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, αν το πολιτικό προσωπικό της χώρας αυτής, επιθυμούν να ξανακερδίσουν κάποια ρανίδα από τη χαμένη τους αξιοπιστία, ας μας κάνουν την τιμή να μας πουν.

Όχι γενικώς. Ειδικώς και με λεπτομέρειες, ώστε να ξέρουμε και εμείς και να πάρουμε τις αποφάσεις μας, τα επίχειρα των οποίων, εξάλλου, μόνον εμείς θα αντιμετωπίσουμε…

Το μόνο κόμμα που δεν χρειάζεται να συμμετάσχει στη διαδικασία αυτή είναι το ΚΚΕ.

Εκεί ξέρουμε…

* Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v