Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νισάφι. Όχι άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα

Σύμφωνοι. Δεν θέλουμε επενδύσεις στην Ελλάδα. Ας το παραδεχθούμε, όμως, δημόσια, για να μη ματαιοπονούμε και να μην αναρωτιόμαστε γιατί δεν έρχεται να βάλει κανείς τα λεφτά του σε αυτήν τη χώρα.

Νισάφι. Όχι άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Εντάξει, δεν θέλουμε επενδύσεις σε αυτήν τη χώρα.

Σύμφωνοι. Ας το παραδεχθούμε, όμως, δημόσια, για να μη ματαιοπονούμε και να μην αναρωτιόμαστε γιατί δεν έρχεται να βάλει κανείς τα λεφτά του στην Ελλάδα.

Ας το πούμε καθαρά και ξάστερα: Δεν θέλουμε επενδύσεις στη χώρα μας.

Δεν τις γουστάρουμε, δεν τις ανεχόμαστε και είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διώξουμε κακήν κακώς οποιονδήποτε διανοηθεί να φέρει τα λεφτά του σε αυτόν τον τόπο.

Σήμερα, με τη χώρα να βρίσκεται όχι στο χείλος του γκρεμού, αλλά έτοιμη να κάνει το άλμα στο κενό, υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν σε αντιλήψεις άλλων εποχών και εμφανίζονται προετοιμασμένοι να την ωθήσουν σε αυτό το απονενοημένο διάβημα.

Τα σοβαρά εμπόδια που προβάλλουν οι δήμαρχοι Αλίμου (Θ. Ορφανός), Γλυφάδας (Κ. Κόκκορης) και Ελληνικού - Αργυρούπολης (Χρ. Κορτζίδης), με την ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 28 Δεκεμβρίου, κάνοντας επίθεση στα σχέδια του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων αναφορικά με την έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και απειλώντας με χρονοβόρες δικαστικές προσφυγές κατά όσων ενδιαφερθούν να επενδύσουν εκεί, αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα των αντιλήψεων αυτών.

Ζητούν οι τοπικοί άρχοντες, αντί άλλης επένδυσης, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου.

Δεν θα διαφωνήσουμε. Τι καλύτερο, εξάλλου, από μια τεράστια έκταση 6.500 στρεμμάτων, κατάλληλα διαμορφωμένη για τους περιπάτους της κάθε οικογένειας ή εν τέλει οποιουδήποτε επιθυμεί να κάνει τη βόλτα του εκεί;

Θα μας πουν, όμως, με τι λεφτά θα χρηματοδοτηθεί το έργο αυτό, σε ό,τι αφορά τόσο την κατασκευή του όσο και τη συντήρησή του;

Θα μας πουν, επίσης, πώς θα μπορέσει το ελληνικό δημόσιο να αντισταθμίσει την απώλεια του ποσού των 6 δισ. ευρώ που εκτιμά ότι θα καρπωθεί από την πώληση ή την αξιοποίηση της έκτασης αυτής, εφόσον φυσικά κατορθώσει να την πωλήσει σε αυτήν την τιμή;

Θα μας πουν, επίσης, τι προτείνουν ώστε να καλυφθούν τα διαφυγόντα έσοδα, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τόσο την τοπική όσο και τη γενικότερη οικονομία από την απώλεια, πρώτον, της αρχικής επένδυσης, δεύτερον, των θέσεων εργασίας που αυτή θα δημιουργούσε εάν υλοποιούνταν και, τρίτον, του τζίρου που θα σημείωνε;

Είναι εύηχο, ίσως, στα αφτιά των ψηφοφόρων τους και των λοιπών κατοίκων της περιοχής το αίτημα των τριών δημάρχων για τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου.
Θα μας πουν, όμως, τα λεφτά πού θα βρεθούν;

Σύμφωνοι. Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία αντλεί ποσοστό της τάξης του 17% του ΑΕΠ της από την τουριστική βιομηχανία, ας πούμε όχι στη δημιουργία καζίνο, όχι στη δημιουργία ξενοδοχείων, όχι στη δημιουργία μαρίνας, και γενικά όχι σε οποιαδήποτε πρόταση με στόχο τη μετατροπή αυτής της έκτασης-φιλέτο σε μια προσοδοφόρο περιοχή, επειδή θέλουμε να την κρατήσουμε για πάρτη μας.

Τα λεφτά και τις δουλειές, όμως, που θα μπορούσαν να προσφέρουν τα σχέδια για την κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών, επιχειρηματικών πάρκων, ιδιωτικών νοσοκομείων και πανεπιστημίων, εμπορικών καταστημάτων, ή κέντρων αναψυχής, που επεξεργάζεται το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, δεν τα σκέφτονται οι δήμαρχοι;

Τα ισοπεδωτικά «όχι» δεν λύνουν προβλήματα. Δημιουργούν καινούργια και, βεβαίως, δεν συνάδουν με την προσπάθεια που θα όφειλε να καταβάλει κάθε αιρετός εκπρόσωπος του λαού ώστε να αρχίσει πάλι να κινείται η οικονομία.

Από λαϊκιστικές κορόνες, δε, έχουμε χορτάσει.


*Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v