Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν έχετε πάρει «πρέφα» τίποτα…

Ούτε έχουν πάρει πρέφα τίποτα, ούτε και το αφτί τους ιδρώνει. Ο τόπος βαδίζει με βήμα ταχύ προς την καταστροφή και αυτοί ακολουθούν τις ίδιες πελατειακές τακτικές, που μας οδήγησαν έως το χείλος του γκρεμού.

Δεν έχετε πάρει «πρέφα» τίποτα…
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Ούτε έχουν πάρει πρέφα τίποτα, ούτε και το αφτί τους ιδρώνει.

Ο τόπος βαδίζει με βήμα ταχύ προς την καταστροφή και αυτοί ασχολούνται με τα «δικά» τους, ακολουθώντας τις ίδιες πελατειακές τακτικές, που μας οδήγησαν έως το χείλος του γκρεμού.

Στο ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου παίζει το παιχνίδι της καρέκλας και των καθυστερήσεων και οι δελφίνοι κονταροχτυπιούνται, δίχως να χάνουν ευκαιρία να «καρφώσουν» ο ένας τον άλλον, ενώ από δουλειά μηδέν…

Τελευταία πτυχή του «δράματος» η κατά μέτωπον επίθεση του υπουργείου Ανάπτυξης στο υπουργείο Οικονομικών, με τις αποκαλύψεις για το όργιο αδιαφάνειας, συμφερόντων και συγκάλυψης στο κύκλωμα λαθρεμπορίας πετρελαίου και παραεμπορίου, που έφερε χθες στη δημοσιότητα το Euro2day.gr.

Στη Ν.Δ., στο κόμμα που κάποτε υπεραμυνόταν των αποκρατικοποιήσεων και της απελευθέρωσης της αγοράς, προβάλλουν τώρα «αντιστάσεις» στο άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. και λένε όχι στην εξάλειψη της μεταβατικής περιόδου, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις της χώρας, αλλά και την παρέλευση της διορίας για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας προς την κοινοτική την 1η/1/2012.

Αντίστοιχα, εμμένουν στην άρνησή τους για περαιτέρω περικοπή των επικουρικών συντάξεων, δίχως όμως να αντιπροτείνουν ούτε ένα μέτρο με ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, και, βεβαίως, δηλώνουν ότι θα απόσχουν από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, προσδοκώντας «επαναδιαπραγμάτευση», όταν και όποτε αναλάβουν την εξουσία.

Με άλλα λόγια, συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μπορούν να κρατούν δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, παίζοντας τον ρόλο κυβέρνησης αλλά και αντιπολίτευσης

Ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος έχει αναγάγει εαυτόν σε ρυθμιστή των πολιτικών πραγμάτων της χώρας, απειλεί, σε καθημερινή βάση πλέον, με αποχώρηση από την κυβέρνηση και τέλος η Αριστερά συνεχίζει την πορεία της στο επικίνδυνο μονοπάτι που οδηγεί στη δραχμή.

Διότι όταν αρνείσαι να πάρεις τα μέτρα που μπορούν να σε κρατήσουν στο ευρώ, ποιος δρόμος σου απομένει;

Έχουν καταλάβει αυτοί οι άνθρωποι πού βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα και προς τα πού πορεύεται;

Έχουν καταλάβει ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου, παρά την υπερμεγέθη σύνθεσή της και την ιδιόρρυθμη δομή της, αποτελεί το τελευταίο χαρτί για την παραμονή μας στην ευρωζώνη;

Εξακολουθούν να πιστεύουν το «παραμύθι» ότι το κόστος εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη θα είναι ανυπέρβλητο για τις υπόλοιπες και ότι οι φίλτατοι Ευρωπαίοι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσουν την Ελλάδα στην παρέα τους, ακόμη και εάν η ίδια αδιαφορεί γι' αυτό;

Ε, λοιπόν, κυρίες και κύριοι, κάνετε λάθος. Απλά, καθαρά και ξάστερα.

Όσο καθυστερούν οι μεταρρυθμίσεις στη δομή της οικονομίας και όσο οι αγορές και τα επαγγέλματα παραμένουν κλειστά ή «μισάνοιχτα», δεν κερδίζονται θέσεις εργασίας, αλλά χάνονται και ο τόπος βυθίζεται βαθύτερα στην ύφεση και στα δημοσιονομικά προβλήματα.

Όσο αυτή η χώρα αρνείται να βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της, παραμένοντας τυφλή έναντι της μάστιγας της φοροδιαφυγής, του παραεμπορίου, του λαθρεμπορίου καυσίμων, αλλά και της σπατάλης στον δημόσιο τομέα, τόσο πλησιέστερα θα οδηγείται στην απόλυτη καταστροφή και στη χρεοκοπία.

Όσο το κράτος επιμένει να απασχολεί περισσότερους από όσους μπορεί να πληρώσει, τόσο επισφαλέστερες θα κάνει τις δουλειές τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Όσο αρνούνται οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της καταστροφής που ελλοχεύει και τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει μια ενδεχόμενη χρεοκοπία στο μέλλον του ελληνικού λαού, τόσο πιο ορατή γίνεται αυτή.

Πού νομίζετε ότι βρίσκεστε; Πού νομίζετε ότι ζείτε και πού πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να ζήσετε αν δεν κάνετε κάτι για την αποτροπή αυτής της νέας εθνικής συμφοράς;




*Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v