Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούνται πολιτικοί: Πληροφορίες εντός

Η χώρα αποκτά, πιθανότατα σήμερα, νέα κυβέρνηση και πρωθυπουργό, στα πρόσωπα των οποίων εμφανίζονται να συναινούν οι κ. Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαράς. Δεν είναι βέβαιο όμως ότι θα αποκτήσει και ηγεσία.

Ζητούνται πολιτικοί: Πληροφορίες εντός
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Η χώρα αποκτά, πιθανότατα σήμερα, νέα κυβέρνηση και πρωθυπουργό, στα πρόσωπα των οποίων εμφανίζονται να συναινούν οι κ. Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαράς.

Παραμένει, ωστόσο, αντιμέτωπη με ένα εκκωφαντικό έλλειμμα ηγεσίας.

Ένα έλλειμμα το οποίο ευθύνεται όχι μόνον για την αθέτηση της πλειονότητας των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η Ελλάδα έναντι των κοινοτικών της εταίρων, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας, αλλά και για το γεγονός ότι τους έδωσε το δικαίωμα να τη διασύρουν και να αμφισβητούν την ίδια την ύπαρξή της στην ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αποτελεί κοινό τόπο, καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσας κρίσης, ότι οι βασικοί υπαίτιοι για τη δημιουργία των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτήν δεν μπορούν να είναι εκείνοι που θα προσφέρουν τις λύσεις για την αντιμετώπισή της.

Γεγονός οξύμωρο, διότι αν μη τι άλλο εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε το δημιούργημά τους, και άρα τον τρόπο ώστε να το αποσυνθέσουν.

Παρά ταύτα, το ΠΑΣΟΚ απέτυχε και η Νέα Δημοκρατία κατέδειξε είτε ότι είναι αδύναμη να διαχειριστεί το μέγεθος του προβλήματος, επί διακυβέρνησης Καραμανλή, είτε ότι παραμένει εγκλωβισμένη σε λαϊκιστικές προσεγγίσεις αντιμετώπισής του επί ηγεσίας Σαμαρά.

Ο τόπος σήμερα, περισσότερο από ποτέ στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, έχει ανάγκη από λύσεις και όραμα.

Λύσεις και όραμα που τα δύο κόμματα εξουσίας αδυνατούν να του προσφέρουν, κρατώντας τον δέσμιο στην ποιότητα ηγεσίας που αυτά του παρέχουν, μολονότι η κοινωνική τους απήχηση βαίνει σταθερά μειούμενη.

Τα δύο κόμματα εξουσίας σήμερα δεν αντικατοπτρίζουν την κοινωνία και δεν απαντούν στις ανάγκες επιβίωσης και ευημερίας της.

Η αυξημένη αποχή στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και τα ποσοστά προτίμησης που τα δύο κόμματα «εξουσίας» συγκεντρώνουν, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που διενεργούνται, καθώς, βεβαίως, και οι εκδηλώσεις κοινωνικής αντίδρασης καταδεικνύουν το μέγεθος της φθοράς τους, καθιστώντας σαφή την ανάγκη αναμόρφωσης ή αντικατάστασής τους.

Εάν η χώρα δεν κατορθώσει να απαντήσει κατά τρόπο αποτελεσματικό στο έλλειμμα ηγεσίας που σήμερα έχει, η μοίρα της είναι προδικασμένη.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να τρέφεται εις το διηνεκές από το κράτος, όπως δεν μπορεί να κρατά εγκλωβισμένες τις δυνάμεις παραγωγής πλούτου στα γρανάζια μιας διεφθαρμένης και αναποτελεσματικής κρατικής μηχανής.

Ο δρόμος των μηδενικών δημοσιονομικών ελλειμμάτων, της πλήρους απελευθέρωσης της οικονομίας, της πάταξης της φοροδιαφυγής και της δημιουργίας ενός σταθερού και δίκαιου περιβάλλοντος για τη λειτουργία των επιχειρήσεων είναι ο μόνος που η χώρα μπορεί να ακολουθήσει ώστε να εξέλθει από τα σημερινά δεινά της.

Αρκεί, βέβαια, να είναι πρόθυμη να τον ακολουθήσει.



* Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v