Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμένοι στη… «μετάβαση»

Αν οι περιστάσεις υπό τις οποίες βρίσκεται η χώρα δεν ήταν τόσο δραματικές, όσα εκτυλίχτηκαν χθες στην ελληνική πολιτική σκηνή θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν μια καλοστημένη φαρσοκωμωδία.

Χαμένοι στη… «μετάβαση»
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Αν οι περιστάσεις υπό τις οποίες βρίσκεται η χώρα δεν ήταν τόσο δραματικές, όσα εκτυλίχτηκαν χθες στην ελληνική πολιτική σκηνή θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν μια καλοστημένη φαρσοκωμωδία.

Άλλα κουβέντιασαν και συμφώνησαν στο υπουργικό συμβούλιο, άλλα είπαν Παπανδρέου - Σαμαράς στο τηλέφωνο και άλλα μετέφερε ο πρωθυπουργός στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Ένα ενορχηστρωμένο χάος, που σαφή στόχο είχε την παραμονή του Γ. Παπανδρέου στην εξουσία και, δικαίως, προκάλεσε την οργή τόσο της Άννας Διαμαντοπούλου όσο και της Βάσως Παπανδρέου, οι οποίες άλλα περίμεναν να πει ο πρωθυπουργός και άλλα είπε.

Για την ακρίβεια, το έργο που παίχτηκε χθες ήταν μια ιλαροτραγωδία, με τον κ. Παπανδρέου να αγνοεί την «κόλαση» στην οποία έριξε την ευρωζώνη αλλά και τον κόσμο ολόκληρο με την πρότασή του περί δημοψηφίσματος και να φθάνει στο σημείο να ισχυρίζεται ότι «το άνοιγμα της συζήτησης του δημοψηφίσματος προκάλεσε ένα θετικό και δημιουργικό σοκ».

Μια πραγματική τρέλα, με άλλα λόγια. Ιδίως όταν σκεφτεί κανείς ότι μόλις το προηγούμενο βράδυ σύσσωμη η υφήλιος είχε παρακολουθήσει το σοκ το οποίο ο ίδιος υπέστη, εισπράττοντας τα συντονισμένα πυρά των Μέρκελ και Σαρκοζί στις Κάννες.

Όλα αυτά, δε, ενώ στο Κοινοβούλιο ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς μία κυβέρνηση η οποία είναι πολύ πιθανόν να δώσει τη θέση της σε μία άλλη, μεταβατική αυτήν τη φορά, μόλις λίγες ώρες αργότερα.

Αν το διακύβευμα δεν ήταν τόσο υψηλό για τη χώρα μας, όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι έως και διασκεδαστικά.

Όμως δεν είναι.

«Παίζονται» η τύχη και το μέλλον ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος παρακολουθεί την πολιτική του ηγεσία να αναλώνεται σε παιχνίδια εξουσίας, χαμηλού μάλιστα βεληνεκούς, αντί να στοιχίζεται με μόνο στόχο την αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης.

Αν λείπει κάτι σήμερα από την πατρίδα μας, αυτό είναι μια υπεύθυνη και στιβαρή ηγεσία.

Ας πάρουν, επιτέλους, όλοι τις αποφάσεις τους και ας εγκαταλείψουν τα ηνία της εξουσίας εκείνοι οι οποίοι ευτέλισαν τη χώρα έναντι των διεθνών εταίρων της και την κατέστησαν δακτυλοδεικτούμενη σε ολόκληρη την υφήλιο.

Προφανώς, ουδείς τρίτος, συμπεριλαμβανομένων των Μέρκελ - Σαρκοζί, έχει το δικαίωμα να υπαγορεύει το αντικείμενο ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Όμως, αντίστοιχα, ουδείς Έλληνας έχει το δικαίωμα να οδηγεί τη διεθνή υπόληψη της χώρας αυτής στα επίπεδα που την οδήγησε ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος προσθέτοντας προσβολή στην ύβρη, παραμένει «γαντζωμένος» στην εξουσία μέσω μεθόδων παραπλάνησης τόσο των κοινοτικών μας εταίρων όσο και των υπουργών και των βουλευτών του ίδιου του κόμματός του.

Ουδείς, όμως, μπορεί να κρύβεται πλέον πίσω από δικαιολογίες.

Όπως η συνταγματική τάξη επιβάλλει, η κυβερνητική πλειοψηφία έχει σήμερα τον λόγο.

Ας ελπίσουμε ότι θα έχει και την κρίση.



* Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v