αΤΑΧΙες Ραγκούση παιδεύουσι Έλληνες

Όχι μόνο διάλεξε να τα βάλει με τους ταξιτζήδες τη χειρότερη ώρα για τον τουρισμό και την οικονομία, αλλά μέχρι τώρα δεν μας έχει πει και τι θέλει να κάνει. Πόσο ακόμη θα μας ταλαιπωρεί το φαινόμενο Ραγκούση;

αΤΑΧΙες Ραγκούση παιδεύουσι Έλληνες
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Η απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννη Ραγκούση, να ανακινήσει το ζήτημα της απελευθέρωσης του κλάδου των αυτοκινητιστών ταξί, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, υπήρξε, όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε, ιδιαίτερα ατυχής.

Υπήρξε ατυχής όχι μόνο διότι προχώρησε στην απόφαση αυτή στην καρδιά του καλοκαιριού, όταν ο τουριστικός κόσμος της χώρας και η οικονομία γενικότερα προσδοκούν να διανύσουν τον μήνα που "θρέφει τους έντεκα" ή διότι τα έβαλε με έναν κλάδο ο οποίος είναι βαθιά ποτισμένος από το μικρόβιο της αυθαιρεσίας, και άρα επιρρεπής σε έκνομες ενέργειες.

Υπήρξε ατυχής όχι μόνο διότι ο φίλτατος υπουργός επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να υπαναχωρήσει επί των υποσχέσεων που, κατά τα φαινόμενα, είχε μόλις παραχωρήσει ο προκάτοχος της θέσης του υπουργός, προκαλώντας την έως έναν βαθμό κατανοητή αντίδραση του κλάδου.

Κυριότερα, υπήρξε ατυχής διότι, αν και πήρε την απόφαση να ανακινήσει το ζήτημα της απελευθέρωσης του κλάδου, επί τρεις εβδομάδες τώρα, όσο διαρκεί αυτή η αναταραχή, ο κ. Ραγκούσης δεν έχει παρουσιάσει ούτε μία συγκεκριμένη πρόταση και επιμένει πεισματικά να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

Η στάση του αυτή, όσο δίκαιη και ορθή και αν είναι η απόφαση πραγματικής απελευθέρωσης του συγκεκριμένου κλάδου, αυτομάτως τον θέτει εν αδίκω και ενισχύει την επιχειρηματολογία όσων στέκουν αντίθετοι με την απελευθέρωση κλάδων και επαγγελμάτων ότι η κυβέρνηση παλινωδεί επί του ζητήματος αυτού και δεν διαθέτει συγκεκριμένη πολιτική.

Την κατάσταση, φυσικά, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο η σαφής απραξία εκ μέρους της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του βίαιου και ακραίου τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρεται ο κλάδος των ιδιοκτητών ταξί, καθιστώντας τη χώρα ξέφραγο αμπέλι του, με τις κάθε είδους καταλήψεις ή αποκλεισμούς λιμανιών, αεροδρομίων, οδικών αρτηριών και αρχαιολογικών χώρων.

Στην εξίσωση αυτήν, πλέον, άδικο δεν έχουν μόνο οι φυσικοί υπαίτιοι της αναταραχής αλλά και όσοι τους ανέχονται.
Υπάρχουν σαφείς ευθύνες τόσο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και στις λοιπές αρμόδιες Αρχές, οι οποίες αφήνουν στο έλεος των ταξιτζήδων μια χώρα ολόκληρη.

Δεν μας αξίζει η τύχη αυτή.

Ουδείς αρνήθηκε το δικαίωμα του κλάδου στην απεργία, αλλά πλέον η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ελέγχου, με ανυπολόγιστες ζημίες τόσο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν όσο και για την έννοια της ευνομίας στη χώρα μας.

Πόσες συλλήψεις σε σχέση με τα καθημερινά επεισόδια που προκαλούν οι ταξιτζήδες έχουν γίνει; Πόσες άδειες έχουν ανακληθεί και τι ποινές έχουν επιβληθεί;

Οι ώρες που διανύει η χώρα μας έτσι κι αλλιώς είναι οι πιο δύσκολες που έχει περάσει τις τελευταίες δεκαετίες.

Η παντελής απουσία ελέγχου εκ μέρους του κράτους, στην καθημερινή τρομοκρατία στην οποία μας υποβάλλει μία συντεχνία, απλώς επιβεβαιώνει όσους εκτιμούν ότι τούτος εδώ ο τόπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του...


* Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v