«Σέρνει το κάρο μόνος του» ο Παπανδρέου;

Τι καλείται να συμπεράνει ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας σχετικά με τη συνοχή ή την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, όταν τα ίδια της τα μέλη παραδέχονται ότι ο πρωθυπουργός «τραβάει το κάρο μόνος του»;

«Σέρνει το κάρο μόνος του» ο Παπανδρέου;
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Τι καλείται να συμπεράνει ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας σχετικά με τη συνοχή ή την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, όταν τα ίδια της τα μέλη παραδέχονται ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου «τραβάει το κάρο μόνος του»;

Τον περισσότερο κόσμο το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ή μη πιθανότατα λίγο να τον ενδιαφέρει.

Αυτό που τον «καίει», όμως, είναι να αποκτήσει μια κυβέρνηση ικανή να βγάλει τη χώρα από το σημερινό της αδιέξοδο και να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών της.

Μια κυβέρνηση ικανή να βγάλει τον τόπο από την ύφεση και την ανέχεια και να τον οδηγήσει στον δρόμο της ανάπτυξης.

Αυτό που ομολόγησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης δημόσια, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», είναι ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και συντονισμού της κυβέρνησης. Με άλλα λόγια, αυτό που διαπιστώνουν οι περισσότεροι.

«Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να κηρύξει μια πανστρατιά και να υπάρξει ένα ξεκίνημα, μια αφετηρία καινούργια. Τώρα, αν αυτό σημαίνει ανασχηματισμό, σημαίνει αλλαγή δομής μέσα στο πλαίσιο του ιδίου συστήματος, αν σημαίνει στροφή στο κόμμα, αν σημαίνει οτιδήποτε άλλο, αυτό πρέπει να το σκεφτεί (…) Τραβάει το κάρο μόνος του ο πρωθυπουργός και το τραβάει με φοβερό ζόρι και με μεγάλη δύναμη», είπε ο κ. Σκανδαλίδης αποτυπώνοντας το κοινό αίσθημα.

Ο συνάδελφός του στην κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, πήγε την όλη συζήτηση ένα βήμα παραπέρα με συνέντευξή του στο «Έθνος». Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού δήλωσε: «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πει τι θα γίνει, αλλά ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει αμέσως. Για την Ελλάδα η απώλεια μιας ημέρας ισοδυναμεί με την απώλεια ενός χρόνου».

Πρόκειται για νηφάλιες και λογικές σκέψεις, οι οποίες αποκτούν ιδιαίτερη σημασία δεδομένων πρωτίστως των συνθηκών υπό τις οποίες βρίσκεται ο τόπος και του γεγονότος ότι τόσο ο κ. Σκανδαλίδης όσο και ο κ. Λοβέρδος βιώνουν εκ των έσω το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το κυβερνητικό έργο.

Αντίστοιχες σκέψεις, προφανώς, κάνουμε όλοι μας ή τουλάχιστον οι περισσότεροι.

Τουλάχιστον αυτό καταδεικνύει άτυπη και ασφαλώς μη «επιστημονική» δημοσκόπηση που διενεργεί το Euro2day.gr, με το ερώτημα «χρειάζεται ανασχηματισμό η κυβέρνηση;» (βλέπε παρακείμενη στήλη), στην οποία αποτυπώνονται οι γνώμες μόνον εκείνων των χρηστών που επιλέγουν να συμμετάσχουν σε αυτήν και όχι του συνόλου των ή ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος της κοινωνίας μας.

Το ενδιαφέρον με αυτήν τη διαδικτυακή και σαφώς άτυπη δημοσκόπηση, η οποία είναι ακόμη ανοικτή για όσους τυχόν επιθυμούν να συμμετάσχουν, δεν είναι μόνον ότι η συντριπτική πλειονότητα των συμμετασχόντων (89,57%) «ψήφισε» υπέρ της ανάγκης ανασχηματισμού, στο «πνεύμα» των δύο παραπάνω υπουργών της κυβέρνησης, αλλά και το γεγονός ότι σχεδόν ένας στους δύο εξ όσων συμμετείχαν έκρινε ότι ο ανασχηματισμός αυτός θα έπρεπε να γίνει αξιοποιώντας τεχνοκράτες.

Τα συμπεράσματα είναι εύλογα και σαφή για όλους.

Προφανώς και για τον πρωθυπουργό.



* Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v