Ανασχηματισμός εδώ και τώρα

Η Ελλάδα δεν έχει σήμερα την πολυτέλεια να διοικείται από μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, που χαρακτηρίζεται από "αντίπαλα στρατόπεδα" και δεν παράγει το απαιτούμενο έργο.

Ανασχηματισμός εδώ και τώρα
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Τα φαινόμενα διάλυσης, που εμφανίζει καθ' όλο το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, καθιστούν σήμερα επιτακτική την ανάγκη ανασχηματισμού της.

Απουσία συντονισμού, απουσία συνεννόησης, απουσία ουσιαστικής προώθησης του μεταρρυθμιστικού έργου, απουσία, εν τέλει, αποτελεσματικότητας.
Και όλα αυτά ενώ η χώρα βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη στιγμή της εδώ και δεκαετίες.

Η Ελλάδα δεν έχει σήμερα την πολυτέλεια να διοικείται από μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, που χαρακτηρίζεται από "αντίπαλα στρατόπεδα" και δεν παράγει το απαιτούμενο έργο.

Όπως επίσης δεν έχει την πολυτέλεια να προσφύγει τόσο πρόωρα σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση. Η λαϊκή εντολή είναι νωπή και σαφής:

Διοικήστε τη χώρα και βγάλτε τη από τη σημερινή της κατάντια.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για κανέναν.

Το σύνολο των υπουργών της παρούσας κυβέρνησης, όπως και το σύνολο των βουλευτών της συμπολίτευσης "έβαλαν την υπογραφή τους" στο μνημόνιο και το κατέστησαν νόμο του κράτους.

Όσοι δεν το υπερψήφισαν βρίσκονται σήμερα εκτός ΠΑΣΟΚ και ουδείς δικαιούται να υποστηρίζει ότι "δεν γνώριζε".

Τώρα, πάλι, αν ορισμένοι κρίνουν ότι επιθυμούν με τη στάση τους στο Κοινοβούλιο να οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, είναι προφανώς ελεύθεροι να το πράξουν.

Όμως, ελεύθερος θα είναι και ο ελληνικός λαός να αποδοκιμάσει ή να επιδοκιμάσει τη στάση τους αυτή στις εκλογές που θα γίνουν. Και πάλι τότε, ουδείς θα μπορεί να υποστηρίζει ότι "δεν γνώριζε"

Αυτό όμως είναι ένα δίλημμα με το οποίο η χώρα, καλώς ή κακώς, δεν είναι σήμερα αντιμέτωπη.

Για την ακρίβεια, είναι ένα δίλημμα επί του οποίου δεν καλείται καν να αποφανθεί ο κ. Γ. Παπανδρέου, ήτοι ο άνθρωπος τον οποίο η χώρα αυτή εξουσιοδότησε να την κυβερνά έως το πέρας της νόμιμης θητείας του.

Αντίθετα, τον επιφόρτισε με την ευθύνη να διοικεί, κάτι που σήμερα ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του εμφανίζονται να πράττουν ελλιπώς.

Ο ίδιος είναι προφανές ότι έχει επίγνωση του γεγονότος αυτού, όπως κατέστη σαφές και στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου ζήτησε καλύτερο συντονισμό από τους υπουργούς του.

Όμως, άνθρωποι που δεν συζητούν μεταξύ τους ή που ξεκινούν την όποια συζήτηση έχοντας εντελώς διαφορετική αντίληψη για την κατεύθυνση που οφείλει να πάρει η χώρα πολύ δύσκολα "συντονίζονται".

Πολύ δύσκολα μιλούν την "ίδια γλώσσα" και πολύ δυσκολότερα αποκτούν τη συνοχή που απαιτείται από οποιονδήποτε φορέα συλλογικής εργασίας, όπως είναι η κυβέρνηση, ώστε να φθάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διότι για να φθάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να γνωρίζεις τι ακριβώς επιθυμείς, και είναι πολλοί οι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης που "επιθυμούν" εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Για τους ίδιους αλλά και για τη χώρα.


* Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v