Σοβαρευτείτε γιατί χανόμαστε…

Δεν γνωρίζω εάν η πατρότητα του σχεδίου «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας ανήκει στην τρόικα, στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ αδιανόητο όμως μια χώρα να μην αξιοποιεί την περιουσία της. Ιδίως όταν «χρωστάει»…

Σοβαρευτείτε γιατί χανόμαστε…
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Σε μια χώρα όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς» και ο πρωθυπουργός τείνει ήδη να τους εφαρμόσει, προωθώντας ένα πρόγραμμα πρωτοφανούς δημοσιονομικής προσαρμογής, θα νόμιζε κανείς ότι υπάρχει η απόλυτη σύμπνοια μεταξύ των δύο κυριοτέρων πολιτικών κομμάτων.

Θα νόμιζε, ίσως, ότι οι άνθρωποι που κρατούν τα ηνία της χώρας αυτής ξύπνησαν ένα ωραίο πρωινό και, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των περιστάσεων, έκριναν σκόπιμο να παραμερίσουν τις όποιες, κομματικές ή άλλες, διαφωνίες τους και να δουλέψουν από κοινού για το καλό του τόπου.

Την πεποίθησή του αυτή ίσως να τόνωνε, μάλιστα, και η «υιοθέτηση» εκ μέρους της κυβέρνησης της «πρότασης» που είχε υποβάλει από πέρυσι το καλοκαίρι η αξιωματική αντιπολίτευση, για την άντληση ποσού 50 δισ. ευρώ, μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

«Οι συμπτώσεις είναι πολλές για να είναι απλώς συμπτώσεις», μπορεί να σκεφτόταν ο φίλος μας. Και δικαίως.

«Για αποκρατικοποιήσεις δεν μιλά σήμερα η κυβέρνηση; Μα, για αυτές μιλά εδώ και 20 χρόνια το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και βλέπει να τις εφαρμόζει το άλλο κόμμα εξουσίας», ίσως σκεφτόταν «στο καπάκι» ο καλός μας φίλος, εντείνοντας έτσι τη σύγχυσή του.

Ποιος εφαρμόζει το πρόγραμμα ποιανού, θα μπορούσε επίσης να αναρωτηθεί, αν τη σκέψη του δεν θόλωνε μονομιάς η θύμηση ότι τα ελλείμματα αυτής της χώρας, και κυριότερα το δυσθεώρητο χρέος της, τα δημιούργησαν τα ίδια αυτά κόμματα που σήμερα ερίζουν για την πατρότητα της λύσης.

«Μύλος» το μυαλό του φίλου μας. Και πώς να μην είναι;

Όσα ζούμε στη χώρα μας, όχι μόνον τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αλλά χρόνια τώρα, εκφεύγουν της κοινής λογικής. Πολύ απλά, την ξεπερνούν.

Μια χώρα που έως τώρα δεν ήξερε πόσους έχει στη δούλεψή της και πόσα τους πληρώνει, μια χώρα που δεν ήξερε πόσα ξοδεύει, πόσα εισπράττει και πόσα της ξεφεύγουν, δεν αποτελεί το «βασίλειο της λογικής».

Όπως επίσης δεν μπορεί να διεκδικήσει τέτοιες δάφνες μια χώρα η οποία, αν και έχει σχεδόν ποινικοποιήσει την επιχειρηματικότητα και έχει ορθώσει τα μυριάδες εμπόδια στην ανάπτυξή της, απορεί γιατί δεν γίνονται επενδύσεις στα εδάφη της…

Δεν γνωρίζω εάν η πατρότητα του σχεδίου «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας ανήκει στην τρόικα, στη Νέα Δημοκρατία ή στο ΠΑΣΟΚ. Δεν με ενδιαφέρει και δεν θέλω να ξέρω.

Θεωρώ αδιανόητο όμως μια χώρα, οποιαδήποτε χώρα, να μην αξιοποιεί την περιουσία της.

Όπως αδιανόητο θεωρώ μια χώρα να προτιμά να μην αξιοποιεί αυτήν την περιουσία και αντί αυτού να επιλέγει να χαρατσώνει τους πολίτες της, ώστε να βρει τα λεφτά που της λείπουν.

Η κοινή λογική, όσο υποτιμημένο αγαθό και εάν είναι, είναι πολύτιμη στις ημέρες μας.

Αντίθετα, η υποκρισία περισσεύει.


* Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v