Τουλάχιστον, κάτι γίνεται σε αυτήν τη χώρα…

Μπορεί η οικονομία να βρίσκεται στο ναδίρ και η ανεργία να διογκώνεται, υπάρχει όμως ένας τομέας στον οποίο πάμε καλά: οι απεργίες. Κάθε ημέρα όλο και κάποιος κλάδος φροντίζει για την ταλαιπωρία μας…

Τουλάχιστον, κάτι γίνεται σε αυτήν τη χώρα…
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Δεν γνωρίζω τι λαγούς θα βγάλει αυτήν τη φορά το κλιμάκιο της τρόικας, που επισκέπτεται τη χώρα μας, σχετικά με την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής και την υλοποίηση όσων υποσχέθηκε η Ελλάδα πριν από περίπου 9 μήνες, για να λάβει το δάνειο των 110 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και την Ε.Ε.

Επίσης, δεν γνωρίζω, εδώ που ήρθαν τα πράγματα, κατά πόσον πράγματι κρίνεται από τα ευρήματα των κυρίων της τρόικας η εκταμίευση της επόμενης δόσης αυτού του δανείου τον Μάρτιο, ύψους 15 δισ. ευρώ, ή εάν αυτή είναι ήδη διασφαλισμένη, όπως μας διαβεβαιώνει ο φίλτατος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αυτό που γνωρίζω, όμως, είναι ότι σήμερα η χώρα δίνει εικόνα διάλυσης και επιταχυνόμενης αποσύνθεσης.

Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, η κτηματική και η οικοδομική αγορά έχουν πεθάνει, η ανεργία κορυφώνεται, η πιστωτική κάνουλα των τραπεζών όχι απλώς δεν ρέει, αλλά είναι σφραγισμένη, και την ίδια ώρα οι περισσότερες από τις υποσχέσεις, που τόσο απλόχερα μοίρασε η κυβέρνηση προς την τρόικα, ώστε να εξασφαλίσει το περίφημο δάνειο, αλλά και προς τον λαό, ώστε να οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης, παραμένουν κενό γράμμα.

Τι έγινε το ενιαίο μισθολόγιο, μέσω του οποίου έλπιζε η κυβέρνηση να μάθει τι πληρώνει και σε ποιον στην κρατική μηχανή;

Τι έγινε η περίφημη εξυγίανση του ΟΣΕ; Όχι στα χαρτιά, αλλά στην πράξη, τι έγινε;

Τι έγινε με την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών, ώστε να σταματήσει η οικονομική τους αιμορραγία; Με τις μετατάξεις έληξε η ιστορία;

Τι έγινε με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, μέσω του οποίου οραματίζεται η κυβέρνηση την εξασφάλιση υψηλότερων αναπτυξιακών ρυθμών;

Τι έγινε, δηλαδή, με το πραγματικό άνοιγμα των αγορών προϊόντων, υπηρεσιών και επαγγελματικών αδειών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που παραμένουν αυστηρά κάτω από το χαλί, όπως της αγοράς ενέργειας;

Τι έγινε, τέλος, με το αγκάθι της ελληνικής οικονομίας, τη φοροδιαφυγή;

Μην κουράζεστε. Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει γίνει.

Εξαγγέλλει η κυβέρνηση, γράφουν και μεταδίδουν τα ΜΜΕ, ελέγχει και ξαναελέγχει η τρόικα και τίποτε δεν βρίσκει.

Και πώς να βρει, αφού, αν όχι όλα, τα περισσότερα γίνονται μισά και κατόπιν "σκληρών διαπραγματεύσεων" με τους εμπλεκόμενους φορείς…

Το μόνο που γίνεται στην Ελλάδα, πλέον, είναι απεργίες.

Μην πάτε μακριά.

Οι αγρότες θα φροντίσουν από σήμερα να κόψουν την Ελλάδα σε δύο ή και σε περισσότερα κομμάτια.

Οι δικηγόροι θα απέχουν από την εργασία τους έως τις 14 του μηνός, διαμαρτυρόμενοι από κοινού με τους φίλτατους φαρμακοποιούς, οι οποίοι επίσης έβαλαν τριήμερο λουκέτο στα μαγαζιά τους, για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Και ας είναι η απελευθέρωση αυτή... μισή.

Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν την απεργία διαρκείας τους τουλάχιστον έως την Πέμπτη. Μαζί τους και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ τριήμερη έχει κηρύξει από αύριο έως και την Πέμπτη και η ομοσπονδία τους για όλη τη χώρα.

Μην ξεχνάμε και τις αστικές συγκοινωνίες, οι εργαζόμενοι στις οποίες έχουν πάντα τα καλύτερα κατά νου για τους κατοίκους της πόλης, προγραμματίζοντας σήμερα στάση στα μπλε λεωφορεία από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ για αύριο τη σκυτάλη παίρνουν οι φίλτατοι του μετρό με στάση εργασίας και πάλι από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Το καλύτερο, όμως, έρχεται στις 23 του μηνός, ημερομηνία κατά την οποία η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ κατεβάζουν ρολά στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, με 24ωρη απεργία.

Τουλάχιστον, κάτι γίνεται σε αυτήν τη χώρα.


* Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v