Μην παίζετε με τα όρια της κοινωνικής ανοχής

Μόνον ως ψήφος ανοχής και διάχυτης απογοήτευσης των πολιτών έναντι αμφότερων των λεγόμενων κομμάτων εξουσίας μπορεί να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης.

Μην παίζετε με τα όρια της κοινωνικής ανοχής
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Μόνον ως ψήφος ανοχής και διάχυτης απογοήτευσης των πολιτών έναντι αμφότερων των λεγόμενων κομμάτων εξουσίας μπορεί να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης.

Με την αποχή να υπερβαίνει το 42% και τα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια να αντιστοιχούν σε περισσότερο από 9%, είναι σαφές ότι ο ένας στους δύο ψηφοφόρους επέλεξε να "γυρίσει την πλάτη" όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ., αλλά σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, το οποίο πιστεύει πλέον -σε μεγάλο βαθμό- ότι δεν τον εκφράζει.

Στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, πριν από μόλις έναν χρόνο, η αποχή δεν είχε υπερβεί το επίπεδο του 30% και τα άκυρα και λευκά το 2,64%, διαμορφούμενη σε περίπου αντίστοιχα μεγέθη με εκείνα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του 2006.

Την ίδια ώρα όπου το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. ερίζουν για το μήνυμα της κάλπης, καταδεικνύοντας ότι εξακολουθεί να τους διαφεύγει, ο απλός πολίτης, μην έχοντας εναλλακτικές λύσεις, έδωσε ψήφο ανοχής και συνέχισης της παρούσας κυβερνητικής πολιτικής, προσφέροντας σαφώς οριακό -υπό τις περιστάσεις- προβάδισμα της τάξης του 2% στο κυβερνών κόμμα.

Πρόκειται όμως για μια ψήφο που δόθηκε υπό διορία, καθώς καλεί για την άμεση εφαρμογή μιας πλήρους και εμπεριστατωμένης πολιτικής, με στόχο την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων με τα οποία είναι αντιμέτωπη η χώρα.

Ταυτόχρονα, ο πολίτης έδωσε ένα σαφές μήνυμα προς το κυβερνών κόμμα, το οποίο τιμώρησε στερώντας του ψήφους τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε ποσοστά, έναντι των προηγούμενων εκλογών, ότι και η ανοχή έχει τα όριά της, καθώς ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος μπορεί εύκολα να διαβεί το κατώφλι της και να περάσει στην αντίδραση.

Αντίστοιχα, η μείωση που παρατηρήθηκε στον αριθμό των ψηφοφόρων της Ν.Δ. καταδεικνύει ότι το ευρύ κοινό δεν θεωρεί τον κ. Αντ. Σαμαρά ως "εναλλακτική λύση" και αποδοκιμάζει τη λαϊκίστικη πολιτική του έναντι της εθνικής προσπάθειας για έξοδο από την κρίση.

Με λίγα λόγια, ο λαός είπε στον πολιτικό κόσμο της χώρας, "τέρμα τα ψέματα".
Βάλτε το κεφάλι κάτω και παρουσιάστε αποτελέσματα, διότι η "ωρολογιακή βόμβα" χτυπά.

Ο τόπος έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα και το πολιτικό σύστημα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

"Δεν έχουμε εναλλακτικές λύσεις, τις οποίες ασφαλώς δεν εκπροσωπεί ο κ. Σαμαράς, αλλά, κ. Παπανδρέου, δείξτε επιτέλους έργο", ήταν το μήνυμα του απλού κόσμου προς τους δύο άνδρες.

"Αφήστε στην άκρη τα τεχνητά διλήμματα, αφού γνωρίζουμε το πραγματικό διακύβευμα και ανεχόμαστε ακόμη και νέες θυσίες, υπό τον όρο ότι αυτές θα αποφέρουν καρπούς και ο τόπος θα γλιτώσει από το φάσμα της χρεοκοπίας".

Αυτό το μήνυμα το άκουσε κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου ή στη Ρηγίλλης;


[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v