Ανασχηματισμός εδώ και τώρα…

Εάν η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν στελεχωθεί με ανθρώπους που μπορούν πράγματι να κερδίσουν το στοίχημα της ανάπτυξης, αντί απλώς να «γαντζώνονται» στην καρέκλα της εξουσίας, θα έχουμε χάσει όλοι.

Ανασχηματισμός εδώ και τώρα…
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Την ίδια ώρα που το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται να εισέρχεται σε έναν νέο κύκλο εσωτερικής αντιπαράθεσης με αντικείμενο τις επιλογές των υποψηφίων του στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, οι πολίτες γυρνούν την πλάτη τους σε αμφότερα τα κόμματα εξουσίας αποδίδοντάς τους ευθύνες για τα δεινά που τους σώρευσαν.

Σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις των εταιριών MRB και Rass, που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, τα δύο λεγόμενα «κόμματα εξουσίας» συγκεντρώνουν από κοινού ποσοστό χαμηλότερο του 50% στην πρόθεση ψήφου των ερωτηθέντων.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με την έρευνα της MRΒ, η πλειοψηφία των πολιτών (57,2%) θεωρεί ότι υπάρχει άμεση ανάγκη ανασχηματισμού, καθιστώντας έτσι σαφή τη γνώμη τους για την αποτελεσματικότητα της παρούσας κυβέρνησης.

Κατά τα φαινόμενα, η ευρεία πλειονότητα των πολιτών δεν κόπτεται κατά πόσον είναι «δόκιμη» για το ΠΑΣΟΚ η υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη για τον δήμο της Αθήνας, του Πέτρου Τατούλη για την περιφέρεια της Πελοποννήσου και του Γιάννη Μπουτάρη για τον δήμο της Θεσσαλονίκης.

Αυτό που απασχολεί τον καθένα μας όμως είναι πρώτον, εάν θα καταφέρουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα, τα οποία ήδη προεξοφλούν οι αγορές, και δεύτερον, πότε θα επιστρέψουμε στον δρόμο της ανάπτυξης.

Κάτι που μόνον μια αποφασισμένη και διαυγής κυβέρνηση μπορεί να κατορθώσει.

Κατά συνέπεια, η νέα κυβέρνηση, που ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ανακοινώσει ακόμη και σήμερα, δεν θα πρέπει να διαφέρει από τη χθεσινή μόνον σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση των τριών υφυπουργών (Μπόλαρη, Αρναουτάκη και Κατσιφάρα) οι οποίοι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στα κρίσιμα υπουργεία Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης, για να κατέλθουν στον στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να μπορεί να «πείσει» ότι είναι σε θέση να χαλιναγωγήσει τα καλπάζοντα χρέη των ΟΤΑ, των νοσοκομείων, των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ, του ΟΣΕ, ότι είναι ικανή να φέρει σε πέρας την αναμόρφωση του δημόσιου τομέα μέσω των μετατάξεων και της αναδιοργάνωσής του και εν τέλει να εφαρμόσει τις περιβόητες μεταρρυθμίσεις στις αγορές, στα επαγγέλματα και στη φορολογία.

Θα πρέπει να είναι σε θέση να βρει και κυριότερα να εφαρμόσει λύσεις για τα χρονίζοντα προβλήματα που οδήγησαν τη χώρα έως εδώ.

Εάν η νέα κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δεν στελεχωθεί με ανθρώπους που μπορούν πράγματι να κερδίσουν το στοίχημα της ανάπτυξης, αντί απλώς να παραμένουν «γαντζωμένοι» στην καρέκλα της εξουσίας, θα έχουμε χάσει όλοι.

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v