Τώρα ήρθαν τα δύσκολα, συντρόφια…

Στην Ελλάδα κουμάντο δεν κάνουν οι κυβερνήσεις που εκλέγει ο λαός. Τα συνδικάτα κάνουν και μάλιστα εκείνα που είναι "γέννημα θρέμμα" του ΠΑΣΟΚ. Αρκεί να κρατούν τον διακόπτη, όπως η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Τώρα ήρθαν τα δύσκολα, συντρόφια…
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Εάν η ΔΕΗ πουλά ακριβά ή φθηνά το ρεύμα είναι άγνωστο.

Η διαπίστωση αυτή δεν αποτελεί σχήμα λόγου. Πρόκειται για ένα άγνωστο μέγεθος.

Όπως άγνωστο είναι για όλους, πλην της ιδίας βεβαίως, το πόσο κοστίζει η παραγωγή αυτού του ρεύματος.

Θα κόστιζε σήμερα το ρεύμα όσο το χρεώνει η ΔΕΗ εάν δεν είχε 23.000 υπαλλήλους ή το ιδιότυπο καθεστώς που διέπει τις προμήθειές της;

Θα μπορούσε να παραχθεί αυτό το ρεύμα φθηνότερα από μια ιδιωτική βιομηχανία, όπως ήταν για παράδειγμα η βρετανική Power & Traction, "παιδί" της οποίας είναι η ΔΕΗ;

Είναι άγνωστο.

Στοιχεία υπάρχουν πολλά.

Συγκρίσεις με το κόστος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος αντίστοιχων εταιριών του εξωτερικού, όπως η γαλλική Electricite De France, η ισπανική Endesa Group, η Εlectricite de Portugal και η γερμανική Ε.ΟΝ μπορούν να γίνουν.

Στην Ελλάδα όμως αυτήν τη γνώση δεν πρόκειται να τη λάβουμε ούτε άμεσα ούτε καν σύντομα και κατά προέκταση δεν θα μάθουμε και εάν η περιβόητη "απελευθέρωση" της αγοράς ενέργειας θα μπορούσε να αποβεί σε όφελος ή σε ζημία του καταναλωτή.

Όχι μόνο του οικιακού καταναλωτή αλλά και εκείνου που παράγει προστιθέμενη αξία, ήτοι του επιχειρηματία, του παραγωγού και του βιομηχάνου και άρα του τελικού καταναλωτή προϊόντων, ο οποίος καλείται να επωμισθεί και το όποιο κόστος παραγωγής των προϊόντων αυτών…

Επιμένουν οι φίλτατοι της τρόικας ότι για να πέσουν οι τιμές πρέπει όντως να υπάρξει απελευθέρωση και ανταγωνισμός στον τομέα και προφανώς έχουν τους λόγους τους.

Ο Έλληνας πολίτης, όμως, ο κάτοικος αυτής της χώρας και τελικός καταναλωτής προϊόντων, δεν πρόκειται να μάθει αν όντως έχουν έτσι τα πράγματα.

Και δεν πρόκειται να το μάθει διότι συνδικαλιστές όπως ο κ. Ν. Φωτόπουλος, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο οποίος όπως έμαθε χθες το πανελλήνιο μπήκε πριν από 32 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, απειλεί τα συντρόφια του, βουλευτές και μη, ότι "θα ματώσουμε" σε περίπτωση που οι κατά τον ίδιο "αεριτζήδες" ιδιώτες βάλουν χέρι στη ΔΕΗ….

Όπως είπε άλλος συνάδελφος του κ. Φωτόπουλου, "θα σβήσουμε την Ελλάδα".

Στα τηλεοπτικά παράθυρα, χθες, ο κ. Φωτόπουλος ξεκαθάρισε και κάτι ακόμη με τα λεγόμενά του:

Στην Ελλάδα κουμάντο δεν κάνουν οι κυβερνήσεις που εκλέγει ο λαός.
Τα συνδικάτα κάνουν και μάλιστα εκείνα που είναι "γέννημα θρέμμα" του ΠΑΣΟΚ.

Αρκεί να κρατούν τον διακόπτη…


[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v