Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη ΓΕΝΟΠ ανήκει τελικά η ΔΕΗ;

Η ΔΕΗ σε ποιον ανήκει; Στη ΓΕΝΟΠ ή στον ελληνικό λαό και στην εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου; Για τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, προφανώς, δεν τίθεται καν ερώτημα.

Στη ΓΕΝΟΠ ανήκει τελικά η ΔΕΗ;
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Εάν το ζητούμενο των ημερών είναι όντως η επικράτηση στη "μάχη του αυτονόητου", όπως είπε πρόσφατα μια ψυχή στην Κρήτη, τότε σίγουρα η μάχη αυτή θα είναι τιτάνια.

Ο κοινός νους, ένα κάποτε υποτιμημένο και πλέον δυσεύρετο προσόν, είναι αντιμέτωπος στις ημέρες μας με ζητήματα που ίσως υπερβαίνουν τα όρια της κατανόησης.

"Κύριε υπουργέ, εμείς δεν πουλάμε καμία μονάδα της ΔΕΗ. Ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ. Να το πείτε αυτό στους κοινοτικούς που σας το ζήτησαν", φέρονται να είπαν προς τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου οι φίλτατοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, πριν καλά-καλά αρχίσει η συνάντησή τους, την προηγούμενη Πέμπτη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αντίστοιχα, φέρεται να τους διαβεβαίωσε ότι η τρόικα μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει από την κυβέρνηση κάτι τέτοιο.

Δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα, υψηλά ιστάμενο στέλεχος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, απευθυνόμενο προς ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο και κατά προέκταση προς τη διεθνή κοινότητα, είχε χαρακτηρίσει το ενδεχόμενο εκποίησης μονάδων της Επιχείρησης "αιτία πολέμου", απειλώντας ότι "θα σβήσουν τα φώτα σε όλη τη χώρα" σε περίπτωση όπου τυχόν επιχειρηθεί η πώληση αυτή.

Ο μυημένος στην υπόθεση ενδεχομένως να κουνούσε το κεφάλι του στωικά.

Για τον αμύητο, όμως, το εύλογο ερώτημα ίσως είναι: "Η ΔΕΗ σε ποιον ανήκει;".

"Στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ή στον ελληνικό λαό και στην εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου;".

Για τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ προφανώς δεν τίθεται καν ερώτημα.

Το μόνο που επιζητούν είναι η διατήρηση της σημερινής φυσιογνωμίας της Επιχείρησης.

Η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος μονιμότητας, αμοιβών, προμηθειών και ελέγχου του συστήματος.

Τους ενδιαφέρει να ελέγχουν αυτοί το σύστημα.

Τους ενδιαφέρει να μη γνωρίζει κανείς σε αυτόν τον τόπο ακριβώς πόσο κοστίζει το ρεύμα.

Τους ενδιαφέρει ο τομέας της ενέργειας να αποτελεί άβατο για οποιονδήποτε τρίτο.

Ας είναι εισηγμένη επιχείρηση η ΔΕΗ.

Ας κατέχουν "οι κακοί ιδιώτες" ποσοστό 49,5% της ΔΕΗ.

Το 51,5% το ελέγχει το κράτος και κατά προέκταση οι 23.000 εργαζόμενοι της Επιχείρησης, οι οποίοι από κοινού με τις οικογένειές τους αλλά και τους σχεδόν 150.000 δικαιούχους του ΟΑΠ-ΔΕΗ αποτελούν μια σημαντική πηγή άντλησης πολιτικής ισχύος, κυρίως για το κυβερνών κόμμα, επί παλαιότερων ημερών του οποίου "ανδρώθηκε" εξάλλου η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Γιατί λοιπόν θα έπρεπε να τίθεται ένα ερώτημα για τους φίλτατους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αφού σύμφωνα με τους ίδιους το "μαγαζί", για το οποίο πληρώνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία 50 χρόνια, τους ανήκει;

Το ερώτημα βέβαια είναι όλοι εμείς οι υπόλοιποι συμφωνούμε ή δεν μας πέφτει καν λόγος;

[email protected]  

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v