Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο έλεος των συντεχνιών η κυβέρνηση;

Εάν η κυβέρνηση επιτρέπει στους ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. να γονατίσουν την οικονομική ζωή του τόπου, πώς ακριβώς πιστεύει ότι θα κάνει πράξη τις λοιπές διαρθρωτικές αλλαγές; Νομίζει ότι δεν θα βρει αντιδράσεις;

Στο έλεος των συντεχνιών η κυβέρνηση;
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Εάν η κυβέρνηση στέκει όμηρος μιας κλασικής συντεχνίας όπως οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. και βυτιοφόρων, στους οποίους επιτρέπει να γονατίσουν το σύνολο της οικονομικής ζωής του τόπου χάριν της διεκδίκησης των όποιων δικαίων ή αδίκων αιτημάτων τους, πώς ακριβώς προτίθεται να κάνει πράξη τις περιβόητες διαρθρωτικές αλλαγές;

Πώς θα επιχειρήσει το άνοιγμα των λοιπών «κλειστών» επαγγελμάτων;

Πώς θα ανοίξει την περίφημη αγορά ενέργειας και πώς θα εκποιήσει το 40% ή εν τέλει το οποιοδήποτε ποσοστό των μονάδων της ΔΕΗ, όπως της ζητούν η Κομισιόν και η τρόικα;

Πώς θα πείσει τον κόσμο ότι όντως κυβερνά αυτόν τον τόπο και ότι δεν είναι δέσμια των όποιων συντεχνιακών συμφερόντων;

Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την παρούσα απεργιακή κινητοποίηση, δίχως αμφιβολία, θα αποτελέσει πρόκριμα και για τις επόμενες.

Εάν δεν υπάρξει αποφασιστική αλλά και συνάμα δίκαιη αντιμετώπιση της συγκεκριμένης παραγωγικής τάξης, ποια θα είναι τα μηνύματα που θα λάβουν οι υπόλοιπες;

Σήμερα, αν και η χώρα βρίσκεται σε βαθιά οικονομική ύφεση, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αγωνιούν εάν αύριο θα μπορούν να πάνε στη δουλειά τους, εάν θα μπορούν να στείλουν ή να παραλάβουν εμπορεύματα, εάν θα μπορούν να αγοράσουν τα αναγκαία ή εάν το νοσοκομειακό ή αστυνομικό όχημα που τυχόν θα καλέσουν θα μπορέσει να έρθει να τους συνδράμει.

Γιατί, πέραν των καθημερινών τους προβλημάτων, πρέπει να υποβάλλονται και σε αυτό το μαρτύριο;

Γιατί δεν φρόντισε η κυβέρνηση, με συνοπτικές διαδικασίες, να «κλείσει» εκ των προτέρων αυτό το πρόβλημα;

Γιατί πρέπει όλα σε αυτόν τον τόπο να γίνονται τόσο απελπιστικά «στο πόδι»;

Εάν η παρούσα απεργιακή κινητοποίηση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ. δεν λήξει αμέσως, εάν δεν γεμίσουν και πάλι οι αντλίες των πρατηρίων καυσίμων και εάν δεν αρχίσουν και πάλι να διανέμονται εμπορεύματα, το πρόβλημα της χώρας δεν θα είναι μόνον οικονομικό.

Θα γίνει βαθύτατα κοινωνικό και πιθανότατα δεν θα αρκεί ούτε η όποια αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για να το «μαζέψει», ούτε οτιδήποτε άλλο.

Θα επικρατήσει χάος και ίσως υπάρξουν εικόνες που ουδείς θα επιθυμούσε να δει.

Είναι αντιληπτό αυτό από την κυβέρνηση ή θα περιμένει να το δει να εκτυλίσσεται μπροστά της;

Η ανεκτικότητα ίσως είναι ένδειξη σοφίας.

Όχι όμως και ο εξευμενισμός όσων δεν έχουν κανέναν οίκτο για τους υπολοίπους, χάριν της προάσπισης των δικών τους συμφερόντων και μόνον.


[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v