Το αυτόνομο κρατίδιο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Να κατεβάσει τους «διακόπτες» απειλεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σε περίπτωση που η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας θίξει τα κεκτημένα των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης;

Το αυτόνομο κρατίδιο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Με το «έτσι θέλω».

Επειδή έτσι έκριναν και έτσι αποφάσισαν, στον δικό τους αυτόνομο συνδικαλιστικό μικρόκοσμο.

Τι και αν πρέπει η Ελλάδα να ενσωματώσει, ως συμβατική της υποχρέωση έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Οδηγία περί απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας;

Τι και αν όλοι κραυγάζουν ότι επιτέλους πρέπει να ανοίξουν οι αγορές, της ενεργειακής συμπεριλαμβανομένης, και τα κλειστά επαγγέλματα, ώστε να ορθοποδήσει η οικονομία και να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά της;

Τι και αν ο λαός αυτού του τόπου κάνει αιματηρές θυσίες, ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο;

Όλα αυτά την αφήνουν παγερά αδιάφορη τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τους συνδικαλιστές που κρατούν τα ηνία της.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη θιγεί το καθεστώς εργασίας και ασφάλισης των σημερινών αλλά και των μελλοντικών εργαζομένων στην Επιχείρηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Χθες, με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενημέρωσε την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό ότι «εάν αυτά δεν διασφαλιστούν, κανένας νόμος δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να ψηφιστεί», καθιστώντας σαφές ότι για τους ίδιους πρέπει να ισχύουν διαφορετικοί νόμοι από ό,τι για όλους τους υπόλοιπους κατοίκους αυτής της χώρας.

Επισημαίνει δε στην ίδια ανακοίνωση ότι δεν θα επιτρέψει «να γίνει τίποτε απολύτως, καμία απολύτως εφαρμογή της Οδηγίας 72 περί αγοράς ενέργειας, εάν πρώτα δεν διασφαλιστούν:
α) ότι από τις όποιες αλλαγές δεν διατρέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο τα περιουσιακά στοιχεία της Επιχείρησης και η ασφαλιστική μας περιουσία και
β) ότι όλοι οι εργαζόμενοι (νυν και μελλοντικοί) θα διέπονται από το ίδιο εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς».

«Εάν αυτά δεν διασφαλιστούν, κανένας νόμος δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να ψηφιστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, γνωρίζοντας ότι κρατά στα χέρια της τον περίφημο «διακόπτη» με τον οποίο, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, εκτιμά πως μπορεί να διεκδικήσει ό,τι επιθυμεί από την εκάστοτε κυβέρνηση του τόπου.

Όσο για τα υπόλοιπα 10 - 11 εκατομμύρια των Ελλήνων και λοιπών κατοίκων της χώρας αυτής, οι οποίοι θεωρητικά και μόνον είναι «αφεντικά» τους, αφού ιδιοκτησία του ελληνικού λαού είναι η ΔΕΗ, λίγο τους ένοιαξε.

Οι φίλτατοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζουν στη δική τους «αυτόνομη Δημοκρατία», θέλουν δικό τους εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς αλλά και δικό τους καπετανάτο, όχι μόνον την επιχείρηση αλλά, κατά πώς φαίνεται, ολόκληρη την αγορά ενέργειας, ως μονοπώλιο.

Η κυβέρνηση θα τους το επιτρέψει;

[email protected]



Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v