Το πάει καλά ο Πιλάβιος!

Δεν συνηθίζουμε να επικροτούμε την εξουσία. Προσπαθούμε να τηρούμε αποστάσεις, επειδή αυτό επιβάλλει η δημοσιογραφική αποστολή μας. Η δημοσιογραφία και η εξουσία δεν βρίσκονται στην ίδια όχθη. Αυτή τη φορά, όμως, θα παραβιάσουμε τις αρχές μας, διότι πιστεύουμε ότι η επιλογή Πιλάβιου είναι η τελευταία ευκαιρία της αγοράς!

Το πάει καλά ο Πιλάβιος!
Δεν συνηθίζουμε να επικροτούμε την εξουσία. Προσπαθούμε να τηρούμε αποστάσεις, επειδή αυτό επιβάλλει η δημοσιογραφική αποστολή μας. Η δημοσιογραφία και η εξουσία δεν βρίσκονται στην ίδια όχθη.

Αυτή τη φορά, όμως, θα παραβιάσουμε τις αρχές μας, διότι πιστεύουμε ότι η επιλογή Πιλάβιου είναι η τελευταία ευκαιρία της αγοράς!

Ο κ. Πιλάβιος κινείται μέχρι τώρα με αποφασιστικότητα. Γνωρίζει τα προβλήματα της αγοράς πολύ καλά. Δεν χρειάστηκε χρόνο ”προσαρμογής” και ενημέρωσης.

Το πιο βασικό, όμως, είναι ότι δεν φοβήθηκε να πατήσει... κάλους. Να στεναχωρήσει ανθρώπους οι οποίοι μέχρι χθες μπορεί και να ήταν συνεργάτες του ή γνωστοί και φίλοι του, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής του στην ελεύθερη αγορά. Κι αυτό είναι σημαντικό από μόνο του...

Τις τελευταίες ημέρες επιχειρήθηκε ένας άνευ προηγουμένου ”εκβιασμός” εκ μέρους ορισμένων κύκλων και με αφορμή τις αποφάσεις Πιλάβιου για το φαινόμενο του ”αέρα”.

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν από τους γνωστούς – αγνώστους δεν ”έπιασαν”. Επικαλέστηκαν την πιθανή κατάρρευση της χρηματιστηριακής αγοράς, έριξαν κροκοδείλια δάκρυα για το χάλι της Σοφοκλέους, έστειλαν στο limit down δεκάδες μετοχές.

Επιδίωξαν να διαπραγματευτούν στο παρασκήνιο, να κερδίσουν χρόνο, αλλά δεν το κατόρθωσαν. Για πρώτη ίσως φορά! Τα μηνύματα από την αγορά λένε ότι άπαντες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι η περίοδος της ασυδοσίας έχει τελειώσει.

Είναι δύσκολο το έργο του κ. Πιλάβιου. Ένας άνθρωπος καλείται να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Να κάνει όσα δεν τόλμησαν να κάνουν άλλοι. Είναι βέβαιο ότι θα κάνει και λάθη, όπως λάθη κάνουν όλοι όσοι εργάζονται. Στο τέλος, όμως, θα κριθεί από το αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ χρειάζεται να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε. Να προσπαθήσει δηλαδή να κάνει καθεστώς τη διαφάνεια στη Σοφοκλέους, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν οι επενδυτές στην αγορά.

Να τολμήσει να σπάσει τα αποστήματα, να δείξει ότι η υγεία της χρηματιστηριακής αγοράς είναι αδιαπραγμάτευτη...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v