Νισάφι πια με το ανίκανο Δημόσιο...

Εάν η χθεσινή αποκάλυψη ότι 23 εφορίες δεν έχουν καν δώσει στοιχεία για την πορεία είσπραξης των εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν ισοδυναμεί με ομολογία ήττας, τότε τι αποτελεί;

Νισάφι πια με το ανίκανο Δημόσιο...
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Εάν η χθεσινή αποκάλυψη του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλου ότι μόνο 3 από τις 67 εφορίες της Αττικής έχουν επιτύχει τους στόχους αύξησης των εσόδων τους και πως 23 εφορίες δεν έχουν καν δώσει στοιχεία για την πορεία είσπραξης των εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν ισοδυναμεί με ομολογία ήττας, τότε τι αποτελεί;

Την ίδια ώρα που περίπου σύσσωμη η διεθνής επενδυτική κοινότητα αμφισβητεί τη δυνατότητα της Ελλάδας να επιτύχει τους στόχους μείωσης του δημοσίου ελλείμματος και ενώ το όνομα και μόνο της χώρας αρκεί για να οδηγήσει σε αναταραχή τις αγορές, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει με τον πλέον σαφή τρόπο ότι αδυνατεί να μαζέψει τους νόμιμους φόρους εξαιτίας και της ανεπάρκειας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που διαθέτει.

Εάν όντως συμβαίνει αυτό, προς τι όλος αυτός ο θόρυβος για τη διάσωση του "μαγαζιού"; Ας το κλείσουμε, να τελειώνουμε...

Γιατί να υποστηρίζουμε ότι υπάρχει ελπίδα για μια επόμενη ημέρα;

Εάν υπήρχε μια κριτική για τις προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας και του επιπρόσθετου πακέτου μέτρων που το συνόδευσαν, αυτή αφορούσε στο γεγονός ότι επιβλήθηκαν μειώσεις αποδοχών στους δημοσίους υπαλλήλους κατά τρόπο οριζόντιο και ότι δεν υπήρξαν μέτρα ικανά για την περιστολή της δημόσιας σπατάλης.

Με άλλα λόγια, ότι δεν υπήρξαν μέτρα δομικού χαρακτήρα που θα μείωναν την αναποτελεσματικότητα και το εύρος της σπατάλης που χαρακτηρίζουν το Δημόσιο.

Σήμερα η κριτική αυτή επιβεβαιώνεται από την ίδια την κυβέρνηση.

Ας χαρακτηρίζει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο "επανάσταση" ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής.

Ας χαρακτηρίζει απαράδεκτο το παραπάνω φαινόμενο με τις εφορίες ο κ. Δ. Γεωργακόπουλος.

Εάν δεν ταρακουνηθεί συθέμελα το οικοδόμημα επί του οποίου εδράζεται σήμερα η λειτουργία του ελληνικού δημοσίου, αρχής γενομένης από τις εφορίες, το "λουκέτο" είναι μαθηματικά βέβαιο.

Πώς θα προωθήσει η ελληνική πολιτεία μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής όταν αποδεικνύεται ότι δεν είναι σε θέση να συλλέξει ούτε καν τους υπάρχοντες βεβαιωμένους φόρους και τον οφειλόμενο ΦΠΑ;

Πώς θα νιώσει, επιτέλους, αυτός ο λαός ότι υπάρχει έστω αχτίδα ελπίδας;

Δεν είναι ο καιρός των λόγων, φίλτατοι, αλλά των έργων.

Ας υπάρξει διαφάνεια και αμεσότητα στο σύστημα, με τη μηνιαία δημοσίευση της πορείας εσόδων ανά εφορία στο Διαδίκτυο και επιτέλους ας λειτουργήσει και μια στοιχειώδης αξιολόγηση της αποδοτικότητας των εφοριών από το υπουργείο Οικονομικών.

Εάν οι έφοροι που έχετε επικεφαλής δεν κάνουν, αλλάξτε τους. Γι' αυτό σας εξέλεξε ο ελληνικός λαός. Για να κάνετε κουμάντο στο μαγαζί του.

Κάντε το επιτέλους και μην περιορίζεστε στο να το δηλώνετε στις κάμερες...

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v