Μπορεί όποιος θέλει να κλείνει τους δρόμους;

Το δίκαιο των αγροτών είναι "περισσότερο δίκαιο" εκείνου των υπόλοιπων Ελλήνων; Η στάση της κυβέρνησης έναντι των αγροτικών κινητοποιήσεων θα σηματοδοτήσει και τις κινήσεις άλλων κλάδων που αντιδρούν.

Μπορεί όποιος θέλει να κλείνει τους δρόμους;
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Το αγροτικό επάγγελμα, παρά τα όσα προσάπτονται κατά καιρούς στις τάξεις των αγροτών, είναι ένα σκληρό επάγγελμα.

Είναι ένα επάγγελμα που εξαρτάται ακόμη και από τα στοιχεία της φύσης, είναι ένα επάγγελμα που δέχεται συνεχείς και κάθε λογής πιέσεις και εν τέλει είναι ένα επάγγελμα που απαιτεί κεφάλαια, τεχνογνωσία αλλά και πολύ κόπο.

Για τον λόγο αυτόν εξάλλου έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο πλέγμα προστασίας του αγροτικού εισοδήματος, τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο.

Υψηλότερο αφορολόγητο όριο, ειδικές επιδοτήσεις και ευνοϊκοί όροι δανεισμού συγκαταλέγονται μεταξύ των μέτρων που απαρτίζουν την ασπίδα των αγροτών ενάντια στις δυσχέρειες του επαγγέλματός τους.

Μια ασπίδα την οποία άλλα επαγγέλματα, εξίσου σκληρά, θα ζήλευαν.

Σήμερα, με αφορμή την καθυστέρηση στην καταβολή ορισμένων επιδοτήσεων, η Ελλάδα υφίσταται έναν νέο γύρο αποκλεισμού των εθνικών της οδών αλλά και των συνοριακών της διαβάσεων προς τη Βουλγαρία.

Κινδυνεύει μάλιστα η χώρα μας και σε νέο γύρο κοινοτικού και διεθνούς διασυρμού, καθώς η Βουλγαρία απειλεί να προσφύγει στην Ε.Ε. σχετικά με τη ζημία που υφίσταται η οικονομία της από τον αποκλεισμό αυτό.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι μάλλον εύλογα:

Το δίκαιο των αγροτών είναι "περισσότερο δίκαιο" εκείνου των υπόλοιπων Ελλήνων;

Μπορεί οποιοσδήποτε το επιθυμεί να κλείνει τους εθνικούς ή άλλους δρόμους;

Την ώρα που η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που εξήγγειλε αμφισβητείται από τον διεθνή Τύπο και τις αγορές εξαιτίας του λεγόμενου "πολιτικού κόστους" που αυτά συνεπάγονται, έχουμε την "πολυτέλεια" να παρατηρούμε άπραγοι αυτές τις κινητοποιήσεις;

Εάν το "στοίχημα" που έβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου αφορά στην ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας μας στην Ε.Ε. και στις διεθνείς αγορές, ο πρώτος τόπος όπου μπορεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις της είναι οι εθνικές οδοί.

Ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσει τις διαμαρτυρίες των αγροτών, είτε εφαρμόζοντας τον νόμο είτε εξευμενίζοντάς τους, θα καταδείξει τη βούλησή της να λύσει τα προβλήματα ή να υποχωρήσει υπό το βάρος τους.

Η στάση που θα επιλέξει να τηρήσει θα αποτελέσει δείγμα γραφής και για τους υπόλοιπους...

[email protected]  

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v