Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας;

Ακόμη και αν ήθελαν να μας πιστέψουν, δεν τους το επιτρέπουμε. Άλλα προβλέπει για την πορεία της ανεργίας το Πρόγραμμα Σταθερότητας και άλλα λέει ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας στη Βουλή...

Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας;
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα!

Ακόμη και αν η Ελλάδα δεν είχε έλλειμμα αξιοπιστίας, οι αντιφάσεις μεταξύ των δηλώσεων του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδου και των προβλέψεων του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης σχετικά με την εξέλιξη της ανεργίας στη χώρα μας θα το δημιουργούσαν.

Την ίδια ώρα που το περιβόητο Πρόγραμμα Σταθερότητας, βάσει του οποίου η Ελλάδα ελπίζει να επουλώσει τις πληγές της και να ανακτήσει τη χαμένη τιμή της στην Ε.Ε., προβλέπει στο βασικό του σενάριο ότι η ανεργία θα διαμορφωθεί σε "9,9% το 2010 και θα φθάσει το 10,5% το 2011" και στο εναλλακτικό του ότι η ανεργία "θα φτάσει το 10,2% του εργατικού δυναμικού το 2010 και θα ανέλθει στο 11,5% το 2012", ο ίδιος ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός μιλά για... 18% εντός του 2010.

Με άλλα λόγια, την ίδια ημέρα (14/1/10) που η κυβέρνηση ομόφωνα ενέκρινε τις προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ένα κορυφαίο στέλεχός της και αρμόδιος για το συγκεκριμένο ζήτημα υπουργός, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, διατύπωνε δημοσίως με ομιλία του στη Βουλή τις ανησυχίες του ότι ο αριθμός των ανέργων ενδέχεται να φθάσει έως και το ένα εκατομμύριο εντός του έτους, εκτοξεύοντας το επίπεδο της ανεργίας στο 18%.

Υπό το φως αυτής της τοποθέτησης αλλά και των προβλέψεων του ΠΣΑ σε ποια συμπεράσματα καλούνται να καταλήξουν οι νοήμονες πολίτες;

Σε ποια συμπεράσματα καλούνται να καταλήξουν τα στελέχη της Ε.Ε. που παρέλαβαν στα χέρια τους το ΠΣΑ αλλά και τις δημοσιογραφικές αναφορές στις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου;

Είτε ότι ο αρμόδιος υπουργός άλλα λέει στη Βουλή και άλλα κάνει εγκρίνοντας το ΠΣΑ, είτε ότι για ακόμα μία φορά η Ελλάδα δεν παρέχει ορθά στοιχεία σχετικά με την πορεία της οικονομίας της στην Ε.Ε.

Σε οποιαδήποτε των περιπτώσεων, όμως, το αποτέλεσμα είναι ένα: σύγχυση και αναξιοπιστία.

Ίσως ο φίλτατος κ. Λοβέρδος, με αυτές του τις δηλώσεις, οι οποίες σημειωτέον διατυπώθηκαν σε δραματικούς τόνους στη Βουλή, να υπερέβαλε απλώς και μόνο ώστε να καταδείξει την έντονη ανησυχία του σχετικά με το μείζον θέμα της ανεργίας στην Ελλάδα.

Ίσως το έπραξε απλώς και μόνο για να τονίσει ένα ζήτημα και να στρέψει τη δημοσιογραφική προσοχή στο πρόσωπό του.

Όπως και να έχει το θέμα, πάντως, εμφανιζόμαστε για ακόμα μία φορά αναξιόπιστοι και επιβεβαιώνουμε όλους όσοι δεν μας θεωρούν σοβαρούς.

[email protected]  

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v