Όλα στον αέρα επί 100 ημέρες...

Την ώρα που η χώρα μας αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να συρθεί έως και στο Ευρωδικαστήριο για τα στατιστικά στοιχεία, η κυβέρνηση εμφανίζεται να ολοκληρώνει 100 ημέρες σύγχυσης και απουσίας συντονισμού.

Όλα στον αέρα επί 100 ημέρες...
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα.

Την ίδια ώρα που η χώρα μας αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να συρθεί έως και το Ευρωδικαστήριο για να λογοδοτήσει σχετικά με τα αναξιόπιστα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στην Κομισιόν, αλλά και τη χειρότερη οικονομική και δημοσιονομική κρίση στη μεταπολιτευτική της ιστορία, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται να ολοκληρώνει 100 ημέρες σύγχυσης και απουσίας συντονισμού.

Μέτρα που εξαγγέλλονται ή «διαρρέουν» για να αποσυρθούν λίγες ώρες αργότερα, όπως αυτό του νέου φόρου στα τσιγάρα, μέτρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει ως άδικα, όπως αυτό για τα αυξημένα τέλη αυτοκινήτων, μέτρα που αντιβαίνουν στην κοινή λογική και οδηγούν σε ζημία την οικονομία και τους πολίτες, όπως αυτό του «παγώματος» της ανοικοδόμησης στην Αν. Αττική αλλά και του διαγωνισμού για τον νέο οδικό άξονα στο Λεκανοπέδιο, αλλά και άλλα πολλά, σχηματίζουν μια μελανή εικόνα για μια κυβέρνηση μόλις 100 ημερών.

Αντί για τις αποφάσεις εκείνες που θα βγάλουν τη χώρα από το σημερινό της αδιέξοδο, ο Έλληνας πολίτης και φορολογούμενος παρακολουθεί μια ατέρμονη διαδικασία «διαβούλευσης» σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, η οποία διακόπτεται μόνον από την ανακοίνωση ή το «τεστάρισμα» της κοινής γνώμης μέσω διαρροών, «αποφάσεων» που ανακαλούνται λίγο αργότερα.

Την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της Ε.Ε. κ. Βαν Ρομπέι ζητά επειγόντως την προώθηση μεταρρυθμίσεων και το άνοιγμα των αγορών, όπως η ενεργειακή, ΡΑΕ και ΔΕΣΦΑ αναλώνονται σε διενέξεις σχετικά με το ποιος φταίει που η συγκεκριμένη αγορά παραμένει κλειστή.

«Κερασάκι» σε όλη αυτήν την υπόθεση και οι ανοικτές πλέον έριδες που έχουν ξεσπάσει μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης, αλλά και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τη διαφαινόμενη επικράτησή του επί του στρατοπέδου της κ. Λ. Κατσέλη, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται να αντιμάχεται τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Χρ. Παπουτσή, με αφορμή την τροπολογία για τις γονικές παροχές, αλλά και την κ. Τ. Μπιρμπίλη η οποία συντάσσεται με τον τελευταίο, λέγοντας ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου θα έρθει στη Βουλή και θα δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Για να συμπληρωθεί ο κύκλος της αντιπαράθεσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται να στέκει «απέναντι» και στον κ. Δ. Γεωργακόπουλο, Γ.Γ. του υπουργείου του οποίου προΐσταται, σε σειρά ζητημάτων που ο τελευταίος εξαγγέλλει, δίχως προηγούμενη υπουργική έγκριση.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου θα αναφερθεί στα έργα και στις 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησής του.

Τι θα μας πει;

[email protected]



Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v