Cosmote: Ήθελε κι αυτή τον... Γερμανό της

Ο κ. Γιάννης Μανώλης είναι σοβαρός και έμπειρος άνθρωπος και για να λέει ότι η Cosmote πλήρωσε πολλά για να εξαγοράσει τη Γερμανός "κάτι θα ξέρει", όπως λέει και ο λαός μας. Πώς μπορεί όμως να κριθεί αυτό;

Cosmote:  Ήθελε κι αυτή τον... Γερμανό της
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Ο κ. Γιάννης Μανώλης, βουλευτής της Ν.Δ., κατέθεσε χθες ενώπιον του 20ού τακτικού ανακριτή, κ. Απ. Ζαβιτσάνου, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι το τίμημα ύψους σχεδόν 1,3 δισ. ευρώ, που κατέβαλε η Cosmote για την απόκτηση των καταστημάτων της Γερμανός, ήταν υψηλό.

Ο κ. Γιάννης Μανώλης είναι σοβαρός και έμπειρος άνθρωπος, όπως μαρτυρά και η από πολλών ετών ανάμιξή του με τα κοινά, είτε στον χώρο του συνδικαλισμού είτε στον στίβο της πολιτικής και "για να το λέει κάτι θα ξέρει", όπως αναφέρει και ο λαός μας.

Αφορμή, εξάλλου, δόθηκε για να κληθεί και να καταθέσει από τις αντίστοιχες δημόσιες δηλώσεις του περί υψηλού τιμήματος εξαγοράς περίπου προ έτους.

Εμείς, όλοι εμείς, από την άλλη πλευρά, μπορούμε να γνωρίζουμε και κατ' επέκτασιν να επικαλούμαστε μόνο ό,τι φέρει την ισχύ της απόδειξης. Ήτοι του αποτελέσματος.

Διότι, εντέλει, εξ αυτού όλοι κρίνονται, όπως έχουμε επισημάνει και κατά το παρελθόν για το ίδιο θέμα.

Ποιο είναι λοιπόν το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα αυτής της εξαγοράς, όπως αυτό αποτυπώνεται στις λογιστικές καταστάσεις και στους ισολογισμούς του μητρικού ομίλου του ΟΤΕ;

Περισσότεροι από 5,2 εκατ. πελάτες τη διετία 2007 - 2008 και φέτος, σε ώρα οικονομικής κρίσης, σχεδόν εξακόσιες χιλιάδες νέοι πελάτες μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Με άλλα λόγια, το δίκτυο της Γερμανός αντιστοιχούσε στο τέλος του 2008 στο ένα τέταρτο του συνόλου των πελατών της Cosmote (20 εκατ.) και αυτό μόνο έπειτα από δύο χρόνια δραστηριοποίησής του στο πλαίσιό της.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το 2008 στις χώρες παρουσίας της αλυσίδας (Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, πΓΔΜ) η Γερμανός πρόσφερε στην Cosmote περίπου δύο από τις τρεις νέες συνδέσεις του ομίλου.

Θα κατόρθωνε η Cosmote να έχει τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης δίχως να έχει εξαγοράσει τη Γερμανός; Εν πολλοίς άγνωστο, αλλά μάλλον απίθανο.

Κοντολογίς, αν η Cosmote κατέβαλε το κατάλληλο και προσήκον τίμημα ή αν πλήρωσε λιγότερα ή περισσότερα είναι άγνωστο και μόνο το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να το δείξει.

Ενδείξεις περί αυτού ήδη έχουμε και η Δικαιοσύνη δίχως αμφιβολία τις διερευνά.

Αυτό ωστόσο που ουδείς διερευνά είναι τα δεινά που η πολιτική έχει σωρεύσει στη χρηματιστηριακή ζωή του τόπου.

Αυτό που ουδείς διερευνά είναι έως πότε τα πολιτικά κόμματα θα συνεχίσουν να εμπλέκουν τη χρηματιστηριακή στην πολιτική ζωή του τόπου.

Αυτή η εμπλοκή, όπως όλοι είδαμε στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, εις όφελος ουδενός απέβη.

Κατά τα λοιπά, τόσο ο στίβος της αγοράς όσο και ο στίβος της Δικαιοσύνης είναι, όπως όλοι γνωρίζουν, ανοιχτοί και θα καταδείξουν τελικά πόσο συμφέρουσα ήταν αυτή η εξαγορά για την Cosmote και τους μετόχους της. Εκ του αποτελέσματος, όμως.

[email protected]  

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v