Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι συμβαίνει με τον Κόκκαλη!

Η αγορά πιστεύει ότι με την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία θα εξοντωθούν οι ”αντίπαλοι” επιχειρηματικοί όμιλοι και θα αναδειχτούν νέες δυνάμεις. Πρώτος στη λίστα των ”αντιπάλων” εμφανίζεται ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης.

Τι συμβαίνει με τον Κόκκαλη!
Η αγορά πιστεύει ότι με την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία θα εξοντωθούν οι ”αντίπαλοι” επιχειρηματικοί όμιλοι και θα αναδειχτούν νέες δυνάμεις. Πρώτος στη λίστα των ”αντιπάλων” εμφανίζεται ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης δεν έχει αναδειχθεί τυχαία στην κορυφή της επιχειρηματικής πυραμίδας. Αν υπήρχε κάποιος που δεν θα μπορούσε να προβλέψει τις πιθανές επιπτώσεις από την ανατροπή ενός καθεστώτος που, όπως λέγεται, τον ευνόησε σκανδαλωδώς και επί σειρά ετών, αυτός ασφαλώς δεν θα ήταν ο κ. Κόκκαλης.

Θα ήταν ένας άσημος επιχειρηματίας, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι, που δεν κατάφεραν το παραμικρό, παρά το γεγονός ότι είχαν κι εκείνοι την αμέριστη συμπαράσταση μηχανισμών και καθεστώτων.

Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εχθροί και φίλοι (και κυρίως οι εχθροί) αναγνωρίζουν την ευφυΐα και την επιχειρηματικότητα του κ. Κόκκαλη.

Τα τελευταία δύο χρόνια η αγορά αναρωτιέται για ποιον ακριβώς λόγο ο κ. Κόκκαλης περιορίζει σημαντικά τα ποσοστά συμμετοχής του στις εταιρείες του. Πιστεύουμε ότι τώρα θα έχουν λάβει άπαντες την απάντηση...

Ο κ. Κόκκαλης είναι εντός, εκτός και επί τα αυτά! Παραμένει πρόεδρος των εταιρειών του και διατηρεί το προφίλ του, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένας μέτοχος μειοψηφίας. Τον ίδιο προσωπικά θα μπορούσε (ενδεχομένως) κάποιος να τον ”κτυπήσει”.

Γιατί έχει προηγούμενα μαζί του, επειδή εκείνο το συγκεκριμένο πρωινό δεν θα ξυπνήσει καλά ή γιατί πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα σώσει τον χριστιανισμό. Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι είναι το ίδιο ”εύκολο” να ”κτυπηθούν” οι επιχειρήσεις του ομίλου.

Η στρατηγική Κόκκαλη ήταν καλά μελετημένη και δεν αποκλείεται να μάς επιφυλάσσει για το τέλος, ως κερασάκι στην τούρτα, την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Ιntracom.

Το ότι έχασε ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός πέρασε πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο και για την επιχειρηματική εξέλιξη του ομίλου.

Ένα φάλτσο σφύριγμα του διαιτητή μπορεί να αποβεί μοιραίο για την απώλεια ενός ματς. Ένα φάλτσο σφύριγμα του κράτους, όμως, μπορεί να οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους.

Από την άλλη πλευρά, είναι βέβαιο ότι οι πέντε – έξι οικογένειες που κυριαρχούσαν τα τελευταία χρόνια στην οικονομική ζωή του τόπου θα χάσουν το προνόμιο της on line σύνδεσης με τα ανώτερα κλιμάκια της εξουσίας.

Στο μεταξύ διάστημα, όμως, έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη και έχουν ισχυροποιήσει τη θέση τους. Οι οικογένειες αυτές είναι ανάμεσα σ’ εκείνους που μπορούν να κάνουν νέες επενδύσεις.

Ποιος, λοιπόν, θα αποφασίσει να ξεκινήσει έναν πόλεμο δίχως όφελος, όταν μπορεί να αναζητήσει και να βρει νέες ισορροπίες, έτσι ώστε όλοι να παραμείνουν ενεργοί στο παιγνίδι και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ένα ασφαλές και δίκαιο επενδυτικό περιβάλλον και για τους υπόλοιπους;

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

ΥΓ: Στην Ελλάδα μας έφταιξαν κάποτε οι ”αιμοσταγείς εφοπλιστές”. Τους διώξαμε και τώρα τους παρακαλάμε να επιστρέψουν. Στην χώρα αυτή έχουμε μία τάση να μισούμε και να φθονούμε τους άλλους, όταν οι άλλοι είναι νέοι, ωραίοι και πλούσιοι. Πόσο μάλλον όταν παίρνουν και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου επί επτά συναπτά έτη...

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v