Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητώντας την... όαση του χρυσού

Στα γκισέ της ΤτΕ, αντί του συνήθους πόστου του, περί τη Σοφοκλέους, εντόπισα τον φίλτατο και μέχρι πρότινος πιστό χρηματιστηριακό συνοδοιπόρο, Ιωάννη. Αναζητούσε οάσεις.

Αναζητώντας την... όαση του χρυσού
 Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Στα γκισέ της Τραπέζης της Ελλάδος, αντί του συνήθους πόστου του, περί τη Σοφοκλέους και ειδικότερα περί το ψητοπωλείο της πλατείας των Αγ. Θεοδώρων, εντόπισα χθες τον φίλτατο και έως πρότινος πιστό χρηματιστηριακό συνοδοιπόρο Ιωάννη.

"Γιαννάκη, πώς από εδώ; Μπαίνεις στο εμπόριο;", τον ρώτησα μάλλον σκωπτικά.

Απάντηση δεν υπήρξε και το γεγονός με ξένισε ιδιαίτερα. Ο Γιαννάκης, εκτός από φίλος, είναι γνωστός για τα κοινωνικά του ταλέντα αλλά και για την έφεσή του στην πληροφόρηση (διάβαζε, κουτσομπολιό), ιδίως εάν το θέμα αφορά στο χρηματιστήριο.

Απέδωσα το περιστατικό σε παροδικό κρούσμα βαρηκοΐας και έσπευσα κοντά του για να του απευθύνω εκ νέου τον λόγο σε υψηλότερο τόνο...

"Γιαννάκη!", αναφώνησα, για να δω σύσσωμη την πλατεία του κεντρικού καταστήματος της Τραπέζης της Ελλάδος να στρέφει το βλέμμα της προς το μέρος μου, πλην του καλού μου φίλου Γιαννάκη.

Φανερά ενοχλημένος τον πλησίασα.

"Τι θέλεις και με ενοχλείς;", ξεστόμισε. "Δεν βλέπεις που προσπαθώ να σε ξεχάσω. Θέλω να τα ξεχάσω όλα. Και σένα και τη Σοφοκλέους και τη Λεωφ. Αθηνών και τις χρηματιστηριακές και τα πάντα", συνέχισε.

"Από τη στιγμή και μετά που ο Δείκτης είδε τα επίπεδα του 2003 -σύμφωνα με ορισμένους- ή του 1996, σύμφωνα με άλλους, θέλω να τα ξεχάσω όλα", πρόσθεσε.

"Θυμάσαι που σου έλεγα πέρυσι τον Σεπτέμβριο -  Οκτώβριο ότι μόνο πτωτικός θα είναι ο δρόμος των αγορών και η μόνη επενδυτική όαση είναι ο χρυσός; Είδες πόσο δίκιο είχα;", είπε.

Τον άκουγα άναυδος. Είχε βεβαίως απόλυτο δίκιο.

"Το ξέρεις ότι ο "δικός μας" ο Peter Eliades του έγκυρου εντύπου "Stockmarket Cycles" υποστηρίζει ότι ο βιομηχανικός Dow μπορεί να αγγίξει και τις 4.000 μονάδες; Το ξέρεις ότι χθες φλέρταρε με το 6.668";

Ξέρεις πού θα πάει ο Δείκτης στο Ελλάντα αν κάνει ο Dow μια κίνηση προς το 4.000; Γιατί δεν πρέπει να την ξεχάσω τελείως τη Σοφοκλέους και γιατί να μη στήνομαι με τις ώρες μπροστά από τα γκισέ της ΤτΕ, μπας και μπορέσω να πάρω καμία λιρίτσα; Ε, γιατί;".

Δεν μπόρεσα να του απαντήσω.

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v