Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: Κόντρα στο ρεύμα...

Στα κόκκινα ντυμένος και έτοιμος να προεξοφλήσει ακόμη και τα... Χριστούγεννα, ο Γιαννάκης προσπάθησε για ακόμη μία φορά να περιφρουρήσει τον χρηματιστηριακό τζίρο… Με πενιχρά, ωστόσο, αποτελέσματα…

Σοφοκλέους: Κόντρα στο ρεύμα...
Φίλτατοι καλή σας ημέρα και χρόνια πολλά!

Ενδεδυμένο σε ερυθρά περιβολή και κραδαίνοντα σφύρα στη δεξιά και δρέπανο στην αριστερά, εντόπισα χθες τον φίλτατο Ιωάννη, στις πέριξ της οδού Σοφοκλέους.

"Γιαννάκη, το’χασες τελείως", εκστόμισα αυθόρμητα, απευθυνόμενος στον παλαιό μου φίλο, ενώ οι σκέψεις έκαναν παρέλαση στον νου μου ως προς τα πραγματικά αίτια της συμπεριφοράς του…

Τα ενδεχόμενα που εξέτασα -αστραπιαία, πρέπει να ομολογήσω- ήταν μόνον δύο και ως εκ τούτου περιέπεσα σε βαθύτατη κατάθλιψη σχετικά με τις πραγματικές μου διανοητικές ικανότητες.

Σε οιαδήποτε των περιπτώσεων, ωστόσο, γρήγορα επανήλθα, σκεπτόμενος ότι είτε ο καλός μου φίλος είχε επηρεαστεί κατά τρόπο δραματικό από την ενασχόλησή του με τη χρηματιστηριακή ζωή του τόπου και προεξοφλούσε -ως γνήσιος επενδυτής- μελλοντικά γεγονότα, όπως οι απόκριες, είτε κάτι πολύ σοβαρότερο συνέβαινε στο πεδίο της ψυχικής του υγείας…

Την απορία μου επιχείρησα να λύσω διά της απλής υποβολής ερωτήματος προς τον ίδιο και ελπίζοντας για τα καλύτερα.

"Τι έχουμε, Γιαννάκη; Πώς και τα κόκκινα ; Πώς και το σφυροδρέπανο;" τον ρώτησα.

"Κόντρα στο ρεύμα, Νίκο μου. Κόντρα στο ρεύμα, όπως είχε πει και ο πρόεδρος Μάο", περιορίστηκε να δηλώσει, εκτοξεύοντας στα ύψη την απορία μου σχετικά με τα πραγματικά αίτια των πράξεων αλλά και των λεγομένων του.

Οι επόμενες λέξεις του, ωστόσο, διέλυσαν το ομιχλώδες των έως τότε λόγων του…

"Επιμένω να ασχολούμαι με το "μαγαζί", Νίκο μου, επιμένω. Ακόμη και σε ημέρες όπως αυτή, που όλοι οι άλλοι τρέχουν στο Mall -ούτε καν στην αγορά του ιστορικού κέντρου- για τις τελευταίες χριστουγεννιάτικες αγορές".

"Δεν βλέπω να βοήθησες ιδιαίτερα τον τζίρο, Γιαννάκη μου, πάντως. Μετά βίας που καβάλησε τα 76 εκατ. ευρώ…" αντέτεινα κατά τρόπο μάλλον ειρωνικό.

"Δεν την εγκαταλείπω την αγορά, Νίκο μου. Δεν την εγκαταλείπω. Έπεισα μάλιστα και τον Πρεζιντάντε Σπύρο να κρατήσει το μαγαζί ανοιχτό την παραμονή των Χριστουγέννων μπας και βγάλουμε κάτι όλοι…", σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε "αν και κρίνοντας από τα σημερινά, μάλλον τζάμπα κόπος… το ρεβεγιόν".

"Σε οποιαδήποτε περίπτωση, εγώ εδώ θα είμαι. Οι αγορές δεν κλείνουν… Και το μαγαζί να μην κάνει τζίρο -που δεν θα κάνει-, εγώ κόκκινα θα φοράω και θα το "γυρίσω" σε "Άγιο Βασίλη", μπας και βγάλω καμία τυροπιτούλα".

"Μάλλον δίκιο έχεις, Γιάννη μου, διότι αν κρατηθεί ο τζίρος σε αυτά τα επίπεδα, βλέπω να σου κάνουν παρέα και αρκετοί από τις χρηματιστηριακές… Χρηματιστές, αναλυτές, επενδυτές και λοιποί…".

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v