Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξυπνήστε επιτέλους! Μας δουλεύουν!

Οι Αμερικανοί όχι μόνο ξοδεύουν μεγαλύτερα ποσά έναντι των Ευρωπαίων για την αναστροφή της παρούσας υφεσιακής πορείας, αλλά επιδεικνύουν και ένα σαφέστατο πνεύμα διακομματικής συναίνεσης. Εμείς τι κάνουμε;

Ξυπνήστε επιτέλους! Μας δουλεύουν!
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Αποδεδειγμένα εξήγαγαν την τρέχουσα κρίση, αλλά -επίσης δίχως αμφιβολία- κάνουν και τα περισσότερα για την αντιμετώπισή της.

Οι Αμερικανοί όχι μόνο ξοδεύουν σημαντικά μεγαλύτερα ποσά έναντι των Ευρωπαίων για την αναστροφή της παρούσης υφεσιακής πορείας, αλλά επιδεικνύουν και ένα σαφέστατο πνεύμα διακομματικής συναίνεσης για την αντιμετώπιση της αρνητικής συγκυρίας.

Πρώτα απ' όλα, η μετάβαση από την κυβέρνηση Μπους στην κυβέρνηση Ομπάμα γίνεται με τον ομαλότερο δυνατό τρόπο και -φυσικά- δίχως να καθυστερεί η λήψη μέτρων κατά της κρίσης.

Μηδενική αντιπαράθεση ή περίπου, αν εξαιρέσουμε την -τρέχουσα- υπόθεση για τη διάσωση των αυτοκινητοβιομηχανιών και επίδειξη πνεύματος πλήρους συνεργασίας μεταξύ του απερχόμενου και του νεοεκλεγέντα Προέδρου.

Στόχος της όλης προσπάθειας όχι μόνο η επίδειξη αυτού του πνεύματος συνεργασίας αλλά και η εξασφάλιση της πλέον δόκιμης λύσης ώστε να υπάρξει ουσιαστική καταπολέμηση των προβλημάτων.

Χαρακτηριστική είναι και η σύνθεση της κυβέρνησης που θα ορκιστεί υπό τον κ. Ομπάμα τον Ιανουάριο, καθώς απαρτίζεται -πέραν των Δημοκρατικών- και από τεχνοκράτες αλλά ακόμη και από πολιτικούς που εξακολουθούν να υπηρετούν υπό την παρούσα κυβέρνηση των ρεπουμπλικανών, υπό τον Πρόεδρο κ. Μπους…

Για τη θέση της υπουργού Εξωτερικών ανακοινώθηκε η κυριότερη ανταγωνίστρια του κ. Ομπάμα στην κούρσα των υποψηφίων του δημοκρατικού κόμματος, κ. Χίλαρι Κλίντον, με την οποία ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος είχε βρεθεί σε ευθεία αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Για τη θέση του υπουργού Αμύνης διατηρείται ο άνθρωπος που την κατέχει και στη σημερινή κυβέρνηση, κ. Ρόμπερτ Γκέιτς, ενώ για τη θέση-κλειδί (υπό τις παρούσες συνθήκες της κρίσης) του υπουργού Οικονομικών επιλέχτηκε ο κ. Τίμοθι Γκέιτνερ.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που γνωρίζει εκ των έσω τα προβλήματα της αγοράς καθώς κατέχει τη θέση του διοικητή της Fed για την Πολιτεία της Νέας Υόρκης και πρωταγωνίστησε στις διαπραγματεύσεις για τη Lehman Brothers, την AIG και την JP Morgan.

Βεβαίως, οι κ. Ε. Χόλντερ, Τζ. Ναπολιτάνο, Σ. Ράις και Μπ. Ρίτσαρντσον, που επίσης θα κατέχουν χαρτοφυλάκια στην κυβέρνηση του κ. Ομπάμα, ανήκουν αμιγώς στο στρατόπεδο των δημοκρατικών, αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτό το κόμμα... νίκησε στις αμερικανικές εκλογές.

Αυτά στην Αμερική.

Στη χώρα μας μηδενική συναίνεση, για την ακρίβεια αντιπαράθεση, στο φόρτε της και ανάλωση στο συνεχιζόμενο "δράμα"της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου.

Τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται διακομματική ομοψυχία και ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης όπως -ορθά- είπε εξάλλου και ο φίλτατος "Αντρέ", το μόνο που διαθέτει είναι στείρα και σαφώς αντιπαραγωγική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κομμάτων "εξουσίας"…

Εκτός, βέβαια, και εάν ο καυγάς είναι μόνο για το πάπλωμα και εάν έτσι παρέχεται μία εύκολη δίοδος ώστε να οδεύσει η χώρα σε εκλογές… Διότι ουδείς επιθυμεί να κατέλθει σε εκλογική αναμέτρηση με το στίγμα εκείνου που "έριξε το καράβι έξω".

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v