Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ, το αποτέλεσμα

Επειδή όλοι και όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται, όταν φτάνει η ώρα των αποτελεσμάτων δεν πρέπει να σιωπούμε… Στην περίπτωση του ΟΤΕ, μάλιστα, μια τέτοια σιωπή θα ήταν εκκωφαντική…

ΟΤΕ, το αποτέλεσμα
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα.

Επειδή όλοι και όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται, όταν φτάνει η ώρα των αποτελεσμάτων δεν πρέπει να σιωπούμε

Οφείλουμε να μη σιωπούμε…

Στην περίπτωση του ΟΤΕ, μάλιστα, μια τέτοια σιωπή θα ήταν εκκωφαντική.

Διότι, μόλις προ διμήνου, η πολύπαθη αυτή εταιρία εσύρετο για ακριβώς εκείνες τις επιχειρηματικές επιλογές για τις οποίες σήμερα δικαιώνεται. Εκ του αποτελέσματος.

Του περίφημου "bottom line", βάσει του οποίου οιοσδήποτε σώφρων επενδυτής επιλέγει να πραγματοποιήσει ή μη τις τοποθετήσεις του.

Με απλά λόγια, ο ΟΤΕ τα πήγε καλύτερα απ' όσο η αγορά περίμενε και βεβαίως απ' όσο περίμενε -και ενδεχομένως ήλπιζε- μία μερίδα της αντιπολίτευσης που επέλεξε με αυτόν τον τρόπο να πολιτικοποιήσει εκ νέου τη χρηματιστηριακή ζωή του τόπου.

Το περιβάλλον στις τηλεπικοινωνίες, όπως επισημαίνει και ο ίδιος ο ΟΤΕ αλλά και η αγορά (διάβαζε Citigroup, HSBC και National Sec. - P&K) είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και μειωμένων προοπτικών σε ό,τι αφορά τα έσοδα από την παραδοσιακή, σταθερή τηλεφωνία.

Είναι εύλογο και αν σήμερα το βλέπουν όλοι, ο ΟΤΕ το έχει «δει» εδώ και πολύ καιρό.

Η στρατηγική επιλογή που έκανε να δώσει έμφαση στην Cosmote, με την εξαγορά του δικτύου της Γερμανός, αποδείχτηκε καταλυτική για τη σημερινή πορεία των αποτελεσμάτων του.

Συνολικά, κατά το β΄ τρίμηνο του έτους -σε διάστημα 90 ημερών, δηλαδή, για να μην ξεχνιόμαστε- ο ΟΤΕ κατόρθωσε να προσελκύσει περίπου ένα εκατομμύριο νέους πελάτες, στην Ελλάδα, στη Ρουμανία και στις λοιπές χώρες δραστηριοποίησής του (για την ακρίβεια 942 χιλιάδες και κάτι ψιλά…).

Το 62% αυτών των νέων συνδέσεων προήλθε από το δίκτυο της Γερμανός (πλην Αλβανίας). Αν το γεγονός αυτό δεν αποτελεί δικαίωση μίας επιχειρηματικής επιλογής, τι ακριβώς αποτελεί;

Δεν θα αναζητήσω τον «μίτο της Αριάδνης», εισερχόμενος σε μια συζήτηση εάν την πήρε την εταιρία ακριβά ή φθηνά, ή αν υπήρξε χειραγώγηση στη μετοχή του, ή δεν ξέρω τι άλλο. Ας τα βρουν αυτά όποιοι έχουν αμφιβολίες και θέτουν το θέμα.

Η αγορά κρίνει μια κατάσταση εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα αυτό είναι σαφές.

Σήμερα ο όμιλος του ΟΤΕ διαθέτει περισσότερους από 17,4 εκατ. συνδρομητές, εμφανίζοντας αύξηση 33% σε σχέση με πέρυσι. Αν δεν είχε κάνει την επιλογή «Γερμανός» για την Cosmote, πού θα ήταν;

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v