Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μία "αυτονόητη" συνεργασία, που ουδείς αντελήφθη…

Είπε το αυτονόητο ο κ. Γ. Αλογοσκούφης και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Έπεσαν όλοι να τον φάνε. Και από τη μία πλευρά και από την άλλη. Για ποιο ζήτημα; Για το αυτονόητο…

Μία αυτονόητη συνεργασία, που ουδείς αντελήφθη…
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα.

Στείρα άρνηση. Πλήρης αδιαλλαξία. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα προσχήματα.
Στη ρητορική… Διότι όταν έρθει η ώρα της ουσίας, ίσως τα πράγματα αλλάξουν

Τι είπε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης την Κυριακή, με τη συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία";

Το αυτονόητο. Ήτοι ότι αν και η Ν.Δ. έχει ως στόχο την αυτοδυναμία, σε περίπτωση που τούτη δεν επιτευχθεί, θα είχε αξία μία συνεργασία μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων, εάν αυτά συμφωνούσαν να προωθήσουν δύσκολες μεταρρυθμίσεις, αναλαμβάνοντας έτσι από κοινού το όποιο "πολιτικό κόστος".

Με άλλα λόγια, υποστήριξε ότι χάριν της προώθησης αναγκαίων, απαραίτητων για την επιβίωση του τόπου πολιτικών και στον βαθμό που υπήρχε συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων, τα οποία θεωρητικώς τουλάχιστον εκφράζουν περίπου το 80% της λαϊκής βούλησης, θα ήταν "ορατή" ενδεχόμενη συνεργασία τους.

Ε, τι το είπε; Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Έπεσαν όλοι να τον φάνε. Και από τη μία πλευρά και από την άλλη.

Για ποιο ζήτημα; Για το αυτονόητο. Το οποίο απέρριψαν δίχως δεύτερη σκέψη, για να τονίσουν προς τον απλό πολίτη ότι "ναι, διαφέρουμε", ότι "δεν είμαστε σαν αυτούς" και άλλα συναφή.

Και τούτο πότε;

Όταν η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών εμφανίζεται -βάσει μετρήσεων- να αποστρέφεται την αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων και να ρέπει προς μικρότερους κομματικούς σχηματισμούς, καθιστώντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψει ακόμη και Βουλή έξι κομμάτων από την επόμενη κάλπη.

Όταν σε άλλες χώρες, όπως στη Γερμανία, το μήνυμα των καιρών έχει ήδη ληφθεί και βλέπουμε φαινόμενα συμμαχιών που έως πριν από λίγα χρόνια θεωρούνταν αδύνατα.

Και εν τέλει:

Όταν η τρέχουσα χρηματοπιστωτική κρίση απειλεί ευθέως όχι μόνον την ελληνική αλλά και την παγκόσμια οικονομία και προοιωνίζεται δύσκολες εποχές για όλους.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε επίσης ότι "η ανανέωση είναι νόμος της φύσης και της πολιτικής".

Ο ίδιος εμφανίζεται να έχει συλλάβει τα μηνύματα των καιρών.
Είναι κρίμα που στέκει τόσο μόνος στην ελληνική πολιτική σκηνή.

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v