Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ειδικοί με... αγελαία συμπεριφορά

Τώρα που τα χαρτιά φτάνουν σε ιστορικά χαμηλά, το ένα μετά το άλλο, ποιος ειδικός θα μας προτείνει το "καλάθι" της σωτηρίας; Ο "Γιαννάκης" βγήκε, ρώτησε και μας λέει…

Ειδικοί με... αγελαία συμπεριφορά
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Τον αγαπητό Γιαννάκη εντόπισα χθες να περιδιαβαίνει την πέριξ των "Άλπεων" περιοχή και να κατευθύνεται με βήμα γοργό προς τη Σοφοκλέους.

"Γιαννάκη, αγόρι μου, για πού το έβαλες;", τον ρώτησα.

"Φίλε Νίκο, τώρα είναι η ώρα!", αναφώνησε.

"Ποια ώρα είναι τώρα;", τον ρώτησα με ύφος δήθεν αδιάφορο και συνέχισα: "Του φαγητού η ώρα; Σε βλέπω να έρχεσαι από τις "Άλπεις" με άδεια τα χέρια. Ούτε ένα σουβλάκι".

"Νίκο μου, κοίτα να δεις. Αποφάσισα να κάνω περικοπές από αυτού του είδους τις τοποθετήσεις. Αντίθετα, τώρα που ο κόσμος χάνεται στην αγορά και που το ένα μετά το άλλο τα χαρτιά ακουμπούν στα ιστορικά χαμηλά τους, αποφάσισα να βάλω λεφτά σε μετοχές.

Και μάλιστα, λέω να υιοθετήσω αυτά που κι εσύ συνήθως πρεσβεύεις και να μπώ σε μετοχές εταιριών με υγιή θεμελιώδη, που θεωρώ εντελώς, μα εντελώς, υποτιμημένες".

"Ναι, Γιαννάκη; Και ποιες είναι αυτές;", τον ρώτησα με έκδηλη απορία.

Κι εκείνος απαντώντας διερωτήθη: "Νίκο, γι' αυτό υπάρχουν οι ειδικοί. Οι χρηματιστές, οι αναλυτές, οι επενδυτικοί σύμβουλοι. Αυτούς θα πάω να ρωτήσω για να μου πουν ποιες μετοχές να διαλέξω. Δεν μπορεί. Τώρα που τα χαρτιά είναι πραγματικά φθηνά και η υπερβολή αποτυπώνεται καθημερινά στο ταμπλό, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα είναι σε θέση να μου προτείνουν ένα, δύο ή και παραπάνω χαρτιά, που δεν έχουν και έκθεση σε ξένα χέρια... στα οποία να βάλω το περίσσευμά μου;".

Σκέφτηκα προς στιγμήν να του απαντήσω: "Ποιο περίσσευμα, Γιαννάκη; Εσύ ούτε σουβλάκι από τις "Άλπεις" δεν μπορείς να πάρεις". Δεν το έπραξα όμως. Αντίθετα, του είπα: "Μπράβο Γιάννη! Μπράβο! Και δεν μου λες, αγόρι μου, έχεις πάει σε πολλούς από αυτούς τους ειδικούς; Ναι; Μπράβο και πάλι! Και τι σου είπαν; Σου έδωσαν πολλά χαρτιά;".

"Νίκο, πρέπει να σου ομολογήσω ότι δεν έχω πάρει ακόμη σαφείς απαντήσεις. Μου είπαν, κάτσε να το σκεφτώ και θα σου πω".

"Γιάννη μου, μην κουράζεσαι. Πήγαινε καλύτερα να φας κανένα σουβλάκι, διότι απ' ό,τι ακούω και η τιμή των τροφίμων ανεβαίνει... και ούτως ή άλλως δεν νομίζω ότι κανείς ειδικός... μπορεί να σου απαντήσει με σαφήνεια στα ερωτήματά σου, προτείνοντάς σου ένα καλάθι μετοχών, που μεσοπρόθεσμα θα σε βγάλει κερδισμένο... αν δεν έρθει ο Αρμαγεδών".

Αν σου πουν, πάντως, πέσμου κι εμένα!

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v